x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Un exercițiu de înfrânare

Un exercițiu de înfrânare

de Magda Cristina Ursache    |    02 Mar 2014   •   15:40

Un exerciţiu de înfrânare, în urma căruia cei mai stăruitori se vor bucura de toată bucuria marii sărbători. „Postul e înfrânare, să nu mănânce omul să se desfăteze; e înfrânare de la toate. Dacă mănâncă omul bine, are gust de toate; trupul îi e greu, doarme mult, îi e lene să lucreze şi de la aceasta vin toate răutăţele.” (Elena Niculiţă Voronca – „Datinele şi credinţele poporului român”)

Salată de vinete
Ingrediente: 500 g vinete coapte, un fir de usturoi verde, 3 fire ceapă verde, două linguri cu seminţe de susan, 150 g năut fiert, 100 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui, o lingură cu suc de lămâie, două linguri cu apă, sare, piper, pătrunjel.
Preparare: Seminţele de susan se prăjesc uşor într-o tigaie fără ulei până devin aurii şi se lasă la răcit. Se pun într-un vas împreună cu uleiul de măsline sau de floarea-soarelui, apa, sucul de lămâie, sare şi piper. Se pasează, se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate în bucăţi mai mici, năutul scurs de apă şi se pasează din nou. Când amestecul din vas seamănă cu o pastă se adaugă vinetele, puţin pătrunjel, sare şi piper şi se continuă mixarea până rezultă o cremă pufoasă. Se verifică de gust, se pune în borcănele, se introduce la rece şi se scoate cu zece minute înainte de a fi servită. 

×