CALENDAR GASTRONOMIC
SIMONA CHIRIAC
|
|
|
De ce este atat de bun laptele de vaca? In primul rand contine calciu care iti protejeaza oasele, dar si sistemul nervos, este bogat in proteine si contine o foarte mica cantitate de zahar. O cana cu lapte caldut inainte de culcare garanteaza un somn usor si cu vise frumoase. Daca nu va place gustul laptelui, puteti sa incercati produsele obtinute prin fermentarea acestuia: iaurtul, sana, chefirul, branza de vaci, cascavalul, untul, smantana. Sau puteti sa va amagiti cu "Lapte de pasare".
|
BOMBOANE CU NUCI
|
|
|
|
|
|
ASPIC. Extract limpezit de carne si oase de vita, pasare, peste, vanat. Serveste la imbracarea si decorarea diferitelor preparate.
BAIE DE APA. Procedeu de coacere sau fierbere intr-un vas umplut pe trei sferturi cu apa clocotita. CANAPEA. Felie de franzela, cu sau fara coaja, unsa cu unt, prajita in ulei sau grasime.
DEZOSARE. Curatirea de pe oase a carnii de vita, pasare, peste sau vanat. DEGRESARE .Buratirea grasimii depusa pe suprafata unui preparat din carne, dupa ce s-a racit.
FILEURI. fasii de carne sau de peste fara oase. FLAN. Un fel de tarta sau aluat frantuzesc, crema de vanilie si fructe. |
Citește pe Antena3.ro


