x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum să alegi o pereche de sandale? 5 sfaturi

Cum să alegi o pereche de sandale? 5 sfaturi

04 Aug 2022   •   19:09
Cum să alegi o pereche de sandale? 5 sfaturi
Sursa foto: shutterstock

Știm cu toatele, sandalele sunt piesa de rezistență a dressingului unei femei în sezonul cald. La modă și practice, acestea pot transforma instant un look, atâta vreme cât sunt alese corespunzător. Sandalele sunt unul dintre cele mai versatile accesorii de vară, pe care le poți purta atât în ținute office, casual, elegante sau în ținutele de zi cu zi.

Nu există reguli stricte în ceea ce privește alegerea unei perechi de sandale, însă avem în minte câteva sfaturi pe care ți le putem oferi, pentru a crea cele mai reușite outfituri. Singura regulă care există și de care nu trebuie să uiți niciodată este aceea că trebuie să te simți excelent în sandalele pe care le porți. Descoperă în rândurile următoare o serie de sfaturi în privința alegerii sandalelor perfecte pentru tine! 

  1. Alege sandale în culori neutre 

Atunci când îți pregătești dulapul de încălțări pentru vară și îl aprovizionezi cu sandale noi, îți sugerăm să începi cu o culoare neutră, precum nude, alb, negru sau gri. Dacă nu ești hotărâtă în ceea ce privește culoarea, gândește-te la culorile pe care le porți cel mai des în ținutele tale de vară. Dacă porți în general culoarea negru, deși vara nu este cea mai indicată culoare, alege sandale negre. Dacă hainele tale sunt colorate, atunci poți alege o pereche de sandale nude sau la fel de intens colorate, în funcție de stilul și de personalitatea ta. 

  1. Mizează pentru materiale calitative 

Nu cumpăra sandale din materiale de slabă calitate. Recomandarea noastră este să optezi pentru sandale din materiale calitative, care să reziste testului timpului. Chiar dacă modelele calitative sunt mai puțin accesibile, acestea sunt o investiție atât la nivel de aspect, cât și din punct de vedere al sănătății și confortului picioarelor tale. În plus, o pereche de sandale de calitate va rezista mai mult timp, motiv pentru care nu va trebui să achiziționezi din nou alte sandale. Chiar dacă vei investi mai mult, îți vei da seama în timp că ai făcut o investiție bună. 

  1. Ține cont de nivelul de confort al sandalelor 

Pentru a putea determina înălțimea tocului sandalelor de care ai nevoie, trebuie să iei în considerare stilul tău de viață, activitățile pe care le practici și hainele pe care le îmbraci. Încălțămintea cu toc înalt poate deveni inconfortabilă pe parcursul întregii zile, mai ales dacă dorești să petreci ore în șir cu cei mici în parc sau trebuie să te deplasezi pe distanțe mari. 

 

Confortul este cel care primează în zilele caniculare, iar pentru a-ți putea duce la îndeplinire obligațiile de zi cu zi, vei avea nevoie de o pereche de sandale potrivite în acest sens. Bineînțeles că vara nu poate exista fără o pereche de sandale cu toc în garderobă, însă acestea pot fi achiziționate ulterior, odată ce deții deja sandalele de care ai nevoie în fiecare zi. Dacă ești pasionată de tocuri, descoperă gama de sandale cu toc subțire de pe The5thelement.ro

  1. Nu uita de regulile de asortare 

Atunci când alegi o pereche de sandale trebuie să ții cont și de regulile de asortare, pentru a obține astfel look-uri echilibrate și în tendințe. Este adevărat că sandalele sunt extrem de versatile, însă totul constă în combinarea corectă a articolelor vestimentare. Așadar, cheia combinațiilor vestimentare reușite cu sandale stă în potrivirea modelului de sandale cu tipul ocaziei pentru care îți construiești ținuta. 

  1. Probează întotdeauna sandalele 

Nu achiziționa niciodată o pereche de sandale, mai ales dacă vorbim despre modele de sandale cu toc, fără a le proba. Îți sugerăm să încalți sandalele și să faci câțiva pași în ele, pentru a testa astfel felul în care acestea se simt în picioare. Dacă se simt inconfortabil încă de la primii pași, atunci este puțin probabil să te simți bine atunci când le vei purta. 

 

Ține cont de toate aceste sfaturi menționate mai sus și alege perechea de sandale potrivită pentru tine. Vei ști că sunt sandalele perfecte atunci când le vei purta și te vei simți fabulos, atât din punct de vedere estetic, cât și al confortului!

×