x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Info

Info

03 Sep 2006   •   00:00

Germania - Muzeul Green Vault, restaurat

Muzeul Green Vault, adapostit de Palatul Regal din Dresda, Germania, a fost restaurat. Reconstructia a durat mai mult de patru ani si a "inghitit" peste 45 de milioane de euro. Muzeul, fondat in 1723, cuprinde colectii de obiecte de arta, bijuterii si portelanuri pretioase.

Sculptura - 570 de artisti, invitati in Iran

Iranul invita 570 de artisti din intreaga lume sa ia parte la un simpozion dedicat sculpturii, care va avea loc in perioada 20 februarie-12 martie 2007, la Teheran. Temele simpozionului sunt arta si spiritualitatea. Artistii interesati trebuie sa trimita cate trei fotografii ale operelor lor, iar cei selectionati vor avea ocazia sa creeze alte sculpturi la simpozion.

Grecia - Sculptura veche de 2.500 de ani

Atenienii au ocazia sa admire o sculptura care dateaza din anul 500 i.Hr. Piesa, descoperita in 1911 pe insula Thassos, infatiseaza o zeita stand pe tron, inconjurata de doi adoratori. Grecii au expus doua opere de arta care au fost returnate de Muzeul "J. Paul Getty", dupa o perioada lunga de dispute. Aceasta deschide o etapa de revendicari a unor obiecte de arta detinute inca de institutii si colectionari straini.

×
Subiecte în articol: high-life