x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby 4 plante miraculoase care te salvează din ghearele bolilor

4 plante miraculoase care te salvează din ghearele bolilor

30 Iun 2014   •   17:02
4 plante miraculoase care te salvează din ghearele bolilor

Reumatism, colesterol, depresie, menopauza - fitoterapia are leac pentru toate aceste probleme, asa ca poti renunta la tratamentele alopate care au efecte secundare si pot declansa sau agrava alte boli de care suferi.

Patru plante care trateaza tot atatea boli de care sufera omul modern. Sunt tratamente la indemana oricui, usor de urmat si cu efecte vizibile intr-o perioada scurta.

1. Anghinarea

Frunzele acestei plante contin cinarina, polifenoli, derivati flavonici, un principiu amar, insulina, saruri de potasiu si magneziu. Fitoterapeutii spun ca frunzele de anghinare au efecte sigure asupra bolilor de ficat si rinichi, avand proprietatea de a mari secretia biliara si diureza, regland, in acelasi timp, procesul de formare a colesterolului. In plus, ceaiul de anghinare are si proprietatea de a diminua zaharul din sange, cu bune rezultate in unele forme de diabet.

Ca diuretic, ceaiul de anghinare se recomanda in nefritele acute si cronice, deoarece mareste volumul de urina si favorizeaza eliminarea ureei si a substantelor toxice ce se formeaza la nivelul ficatului si rinichilor.
Ceaiul de anghinare da rezultate bune si in bolile tubului digestiv - constipatie, varsaturi, enterite, fermentatii intestinale, colite si lipsa poftei de mancare.

Preparare: se pune intr-un vas o lingura de frunze, uscate si maruntite, care.......................

Citeste continuarea pe RevistaFelicia.Ro

×
Subiecte în articol: felicia terapii complementare