x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Visezi colorat? Iată de ce și care este semnificația fiecărei culori

Visezi colorat? Iată de ce și care este semnificația fiecărei culori

de Andreea Tiron    |    26 Ian 2023   •   11:00
Visezi colorat? Iată de ce și care este semnificația fiecărei culori
Sursa foto: Hepta

În starea de veghe, culorile ne stimulează emoțiile. În mod similar, culorile stimulează și emoțiile în vise. Studiile științifice au demonstrat că avem tendința de a visa în culori, dar nu ne amintim întotdeauna aceste vise.

Semnificația culorilor în vise nu indică doar starea emoțională a celui care visează, ci și trăsăturile de personalitate, scrie color-meanings.com.

Visul colorat

Potrivit lui Robert Hoss, care a studiat pe larg semnificația semnificațiilor culorilor în vise și interpretările sale, visele sunt caracterizate de următoarele aspecte:

Majoritatea oamenilor nu-și pot aminti visele și le percep ca fiind alb/negru. În realitate însă, foarte puțini oameni visează doar alb și negru, sub 5%, după cum au arătat studiile din ultimii 50 de ani.

Doar 25% dintre cei care visează își amintesc culorile în visele lor. Acest lucru se datorează în principal pentru că oamenii își amintesc doar părțile din vis care îi stimulează emoțional, dar tind să uite restul.

Culorile și formele din vise vin în totalitate datorită stimulilor interni, care se pot baza pe asocierile psihologice pe care cel care visează le face cu acele obiecte și culori.

Iată semnificația fascinantă a culorilor în vise:

Roșu

Această culoare poate indica ceva intens, vital, animat, te simți sexy sau să ai impulsuri senzuale, să simți nevoia de a ieși, de a te simți în forță sau de a avea inflamație sau răni.

Portocaliu

Dacă visezi această culoare, poți avea senzația de descătușare, de a-ți lărgi sfera de influență, de neliniște, mânat de dorințe și speranțe, dorind mai mult contact cu ceilalți.

Galben

Galbenul în vise ar putea indica: căutarea unei soluții, senzația de speranță în viitor, încercarea de a găsi o cale de ieșire din anumite circumstanțe sau situații, nevoia de schimbare.

Verde

Culoarea verde înseamnă nevoia de a te stabili, dorința de recunoaștere, menținerea controlului asupra evenimentelor, dorința de a primi ceea ce ți se cuvine, dorința de rutină fără schimbări, nevoie de bani pentru securitate, nevoie de vindecare sau de sănătate mai bună.

Albastru

Liniște și pace. Înseamnă, de asemenea, nevoia de odihnă.

Violet

Culoarea violet înseamnă multe lucruri diferite în vise, cum ar fi uniunea mistică cu cineva sau ceva, starea magică în care dorințele sunt îndeplinite, sentimente intime sau erotice și chiar intuiție sporită.

Maro

Culoarea maro în vise este înseamnă de obicei că cel care visează caută confort fizic prin mâncare, somn, sex, etc. Un maro murdar în vis include boala, în timp ce culorile maro naturale din lemn înseamnă că există o îngrijorare cu privire la casă, familie, copii sau o căutare a rădăcinilor și a adevăratului sine.

Gri

Gri înseamnă să te ferești de situații complicate și să treci prin diferite momente fără implicare emoțională. De asemenea, indică persoana care încearcă să scape de situații anxioase sau de un impuls pe care visătorul nu o poate identifica de obicei.

Negru

Nimic nu este mai complex decât interpretarea semnificațiilor culorii negre în vise. Negrul strălucitor se referă la pătrunderea adânc în sine, astfel încât noul eu să poată apărea. Cu toate acestea, un vis în care suntem în întuneric înseamnă că trecem printr-o schimbare de personalitate sau că anumite situații din viața noastră ne-au făcut să ne simțim amenințați sau soarta ne-a dat o lovitură. Culoarea neagră este, de asemenea, o reprezentare a inconștientului.

Alb

Albul în vise poate fi interpretat ca noutate, noi începuturi, conștientizare nouă sau sentiment de deschidere și acceptare.

×
Subiecte în articol: vise în culori semnificatie