x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Reguli de etichetă, cu Nadina Câmpean: Bărbatul, mereu cu un pas înainte?

Reguli de etichetă, cu Nadina Câmpean: Bărbatul, mereu cu un pas înainte?

19 Feb 2017   •   10:20
Reguli de etichetă, cu Nadina Câmpean: Bărbatul, mereu cu un pas înainte?
Sursa foto: Minerva Studio/Getty Images/iStockphoto

Uneori, din dorința de a fi poli­ticoși, domnii dau cu bâta-n baltă și fac una dintre cele mai frecvente gafe când vine vorba de bune maniere. E drept, de multe ori, astfel de greșeli trec neobservate tocmai pentru că nici doamnele nu au lămurit în totalitate acest mister. Deci, cine intră primul în restaurant: bărbatul sau femeia?

De câte ori nu ați văzut domni care deschid galant ușa restaurantului pen­tru frumoasa lor parteneră, invitând-o înăuntru? Greșit! Unele obiceiuri nu se vor schimba niciodată și se pare că acesta e unul dintre ele. Domnilor, întotdeauna veți intra primii deoarece aveți rolul extrem de important de a vă proteja partenera. Iar atitudinea ab­surdă uneori, de femeie independentă care nu are nevoie de ajutor, e o mare greșeală pe care o fac reprezentantele sexului feminin.

Regulile de conduită sunt simple: bărbatul va deschide întotdeauna ușa cu o mână, va intra și abia apoi își va invita partenera să facă același lucru. Se întâmplă la fel de sute de ani, când domnii trebuiau să se asigure că nu este niciun pericol la interior, fie că era vorba de o persoană înarmată sau, pur și simplu, un domn turmentat, care putea strica atmosfera.

Iar rolul de protector va fi însușit pe toată durata întâlnirii. Veți fi atenți ca doamna să își aleagă locul. Pe vre­muri, regula spunea că reprezentan­tele sexului frumos vor sta mereu cu spatele la intrare pentru a nu atrage atenția, însă, în timp, acest obicei s-a pierdut. Poate suna învechit, căci este un obicei de când e lumea și acesta, dar doamnele se vor adresa chelne­rului prin intermediul partenerului. Bărbatul îi face semn chelnerului, el cere meniurile și tot el este cel care va da comanda. Sună ciudat, dar orice cuplu care se respectă va ține cont de aceste reguli de minim bun-simț.

Masa se va încheia doar la dorința doamnei, spune codul bunelor ma­niere. Însă, din nou, bărbatul este cel care va prelua controlul și va păși în față. Va merge înainte, va lua haine­le din cuier și va deschide ușa. Mare atenție la distanță! Nu vreți să dați senzația că vă ascundeți și încercați să mascați aparențele. Cu atenție la deta­lii și o atitudine elegantă, puteți cuceri orice femeie!

×
Subiecte în articol: Nadina Câmpean