x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber De ce nu trebuie să îți hrănești NICIODATĂ câinele cu mâncare de pisici

De ce nu trebuie să îți hrănești NICIODATĂ câinele cu mâncare de pisici

de Redacția Jurnalul    |    09 Dec 2023   •   00:20
De ce nu trebuie să îți hrănești NICIODATĂ câinele cu mâncare de pisici
Sursa foto: Hepta

Mulți dintre noi avem acasă și câini și pisici, iar uneori ni se întâmplă să rămânem fără boabe sau conserve pentru câini, folosind hrana pisicii ca înlocuitor de moment. Acest obicei este extrem de periculos însă!

Potrivit DC News, hrănirea câinelui cu mâncare destinată pisicilor poate duce la diverse probleme de sănătate, deoarece nevoile nutriționale ale câinilor și pisicilor sunt diferite. Iată câteva motive pentru care nu este recomandat să hrănești un câine cu mâncare de pisici, transmite petmed.com:

Diferențe în nutriție: Pisicile au nevoi nutriționale diferite față de câini. De exemplu, pisicile necesită un aport crescut de proteine, vitamina A și taurină, care nu sunt întotdeauna prezente în cantitățile potrivite în hrana pentru câini. Hrana pentru pisici poate să nu furnizeze toți nutrienții de care un câine are nevoie pentru o sănătate optimă.

Deficiențe nutriționale: Dacă un câine primește în mod constant hrana destinată pisicilor, acesta poate dezvolta deficiențe nutriționale, care pot duce la probleme de sănătate pe termen lung.

Probleme digestive: Hrana pentru pisici poate conține ingrediente care pot fi dificil de digerat pentru câini, provocând probleme digestive, cum ar fi diareea sau vărsăturile.

 

Exces de grăsime și calorii: Mâncarea pentru pisici poate avea un conținut mai mare de grăsimi și calorii decât este recomandat pentru câini. Acest lucru poate duce la creșterea în greutate și la supraponderabilitate.

Taurina: Pisicile au nevoie de taurină în dieta lor, în timp ce câinii produc taurină în mod natural în corpul lor. Excesul de taurină din hrana pentru pisici poate crea dezechilibre în organismul câinelui.

Pentru a asigura o dietă sănătoasă și echilibrată câinelui tău, este recomandat să-i oferi hrana specifică pentru câini, care să corespundă nevoilor nutriționale ale speciei sale. În cazul în care ai nelămuriri sau preocupări cu privire la hrana potrivită pentru câinele tău, consultă medicul veterinar pentru recomandări personalizate.

×
Subiecte în articol: caini pisici mancare periculos