x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media Cursul inovator de identificare a știrilor false de la Școala de Vară FDVDR

Cursul inovator de identificare a știrilor false de la Școala de Vară FDVDR

de Redacția Jurnalul    |    04 Aug 2023   •   15:57
Cursul inovator de identificare a știrilor false de la Școala de Vară FDVDR
Sursa foto: FB Ela Crăciun

Educația media a devenit esențială în societatea noastră modernă și digitalizată. La intersecția dintre tehnologie, comunicare și educație, unde fenomenul știrilor false prinde din ce în ce mai multă putere, Ela Crăciun a inițiat unui curs inovator de identificare a știrilor false pentru tineri, la Școala de Vară FDVDR.

Cursul, intitulat „Cum să ne ferim de știrile false”, a reunit experiența vastă a Ela Crăciun, realizatoarea emisiunii „Numai de bine” de la Antena 3 CNN și a Ramonei Mezei, profesor coordonator FDVDR și Director General al Bibliotecii Metropolitane București. Ele au oferit tinerilor instrumentele esențiale pentru a naviga într-un peisaj media complex și adesea înșelător.
Cursul a pus în lumină o realitate îngrijorătoare: 22% dintre copii și tineri cred că la televizor sau în publicațiile de știri nu pot fi difuzate știri false. Confruntându-se cu acest obstacol, au conceput cursul pentru a demonta aceste percepții greșite și pentru a ajuta tinerii să înțeleagă nu doar impactul, dar și mecanismele din spatele fenomenului de Fake News.
Acest curs inovator este un pas important în conștientizarea necesității educației media în rândul tinerilor și ar putea deschide drumul către un viitor în care această educație devine un element standard în curricula școlilor.
Eforturile lor marchează începutul unei noi ere în educația românească, care ia în serios amenințarea reprezentată de știrile false și ia măsuri concrete pentru a-i proteja pe tineri.

×