x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media Record în presa scrisă din România. Ziarul clujean Făclia împlinește 33 de ani de la prima apariție

Record în presa scrisă din România. Ziarul clujean Făclia împlinește 33 de ani de la prima apariție

de Redacția Jurnalul    |    23 Dec 2022   •   12:25
Record în presa scrisă din România. Ziarul clujean Făclia împlinește 33 de ani de la prima apariție
Sursa foto: ziarulfaclia.ro

Ziarul Făclia împlinește 33 de ani de existență. A fost înființat în timpul revoluției din decembrie 1989 și, cu toate că a trecut prin perioade mai puțin bune, există și astăzi.

În ziua de 27 decembrie 1989 apărea Adevărul în Libertate. Doi ani mai târziu și-a schimbat numele în Adevărul de Cluj. Dar în 2007 a pierdut procesul cu trustul de presă Adevărul Holding a omului de afaceri Dinu Patriciu și a trebuit să-și schimbe numele. De atunci se numește Făclia și apare atât în format print, cât și online.

"Munca redactorilor pe parcursul a mai bine de trei decenii, realizată sub semnul echilibrului și al jurnalismului de calitate, a făcut ca ziarul nostru să devină reperul principal de informare al clujenilor. La acest lucru a contribuit major managementul și viziunea celor care s-au aflat în fruntea ziarului. Și aici trebuie amintiți Ilie Călian, Valer Chioreanu și Michaela Bocu, care din păcate nu mai sunt printre noi. Toți aceștia, prin politica editorială promovată au reușit să mențină linia independentă a ziarului în toate etapele cu turbulențe care au marcat societatea românească după 1989. Această linie a fost continuată de Radu Vida și va merge mai departe prin implicarea tuturor celor celor care lucrează la Făclia de Cluj.
Paginile ziarului au fost și continuă să fie uși deschise pentru artiștii clujeni, pentru cercetători, tinerii talentați, pentru medici, pentru sportivi, experți în diverse domenii și profesori, care au ceva de spus și prezentat pentru comunitate. Totodată, Făclia a constituit o adevărată școală de presă pentru tinerii jurnaliști, care au găsit aici profesioniști dispuși să-i introducă în tainele acestei meserii și să le șlefuiască talentul.
Desigur, un rol important în menținerea ziarului în inimile clujenilor l-au avut numeroșii colaboratori ai redacției din diverse domenii care au înțeles standardele noastre și s-au străduit să răspundă așteptărilor cititorilor.
Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în toți acești ani și vă urăm pe această cale „Sărbători fericite!”, transmite echipa editorială a ziarului.

 

×
Subiecte în articol: jurnalism adevarul faclia cluj ziar online