x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Astronomie - S-a descoperit o alta galaxie

Astronomie - S-a descoperit o alta galaxie

de Adriana V. Paduraru    |    Miruna Mihalcea    |    29 Sep 2005   •   00:00
Astronomie - S-a descoperit o alta galaxie

Astronomii americani au anuntat descoperirea unei noi galaxii, nascuta la inceputurile Universului, care este de opt ori mai mare decat Calea Lactee

Arta cu containere

Artistul belgian Luc Dele participa la Trienala Internationala de Arta Contemporana de la Yokohama cu o lucrare realizata din containere. La manifestarea care dureaza 34 de zile sunt expuse 71 de opere.

Viespi fripte, o delicatesa

In orasul Shaoguan, Zhong Zhisheng indeparteaza gratis cuiburile de viespi din curtile oamenilor, singura sa rugaminte fiind aceea de a fi lasat sa plece acasa cu insectele. Voluntariatul dlui Zhong se justifica prin aceea ca adora sa manance viespile fripte si sa bea alcool cu viespi si pupe.

Columbia - Frumusete dupa gratii

Detinutele celei mai mari inchisori din Columbia (Buen Pastor) au concurat pentru titlul de "Miss Puscaria". Printre participante s-a numarat Heidi Leon, intemnitata pentru jaf armat, si Yuri Uribe, detinuta pentru trafic de droguri. In cele din urma, cea mai frumoasa puscariasa a fost desemnata Yury, care a in urma cu cativa ani a incercat sa introduca in Statele Unite o jumatate de kilogram de cocaina, ascunsa in stomac.

Marea Britanie - Mobilul salvator

Un vanzator de la un magazin de bijuterii din Marea Britanie a fost atacat de un hot, dar a scapat ca prin minune, glontul care ii era destinat oprindu-se in telefonul mobil pe care il purta in buzunarul de la piept. Agresorul iesise in fuga din magazin cu un pumn de bijuterii, dar Darren Prior (23 de ani) a fugit dupa el. Hotul a scos un pistol si a tras de doua ori in directia lui Prior, inainte de a disparea. "Unul dintre gloante a fost oprit de telefonul mobil. Este clar ca acesta l-a salvat", a spus politistul care conduce ancheta. Tanarul a suferit un soc in urma atacului, dar a revenit la locul de munca dupa cateva zile.

Risc - Mirosul de "nou" e periculos

Un studiu recent avertizeaza proprietarii de autovehicule noi asupra faptului ca n-ar trebui sa se-arate atat de-ncantati de mirosul de "nou" din interiorul masinilor. Cercetarile asupra compusilor organici volatili (VOC) care emana respectivul miros arata ca nivelul acestora este periculos de ridicat, motiv pentru care soferii care conduc masini noi sa fie afectati de dureri de cap, ameteala si dureri de gat. Japonezii sunt primii care au introdus sisteme de filtrare a aerului din interiorul masinii, chiar inainte ca studiile efectuate in acest sens sa prezinte rezultate ingrijoratoare.

Astronomie - S-a descoperit o alta galaxie

Astronomii americani au anuntat descoperirea unei noi galaxii, nascuta la inceputurile Universului, care este de opt ori mai mare decat Calea Lactee, relateaza AFP. Masa impresionanta si maturitatea acestei galaxii aparute la momentul in care Universul, estimat ca ar avea acum 13,5 miliarde de ani, nu avea decat 800 de milioane de ani, a surprins comunitatea astronomica. Pana acum, oamenii de stiinta estimau ca primele galaxii, formate la inceputurile Universului, erau formate din mult mai putine stele decat cele create mai tarziu, ca de exemplu Calea Lactee. Aceasta descoperire indica faptul ca formarea celor mai multe galaxii s-a produs mult mai devreme, a subliniat Richard Ellis, profesor de astronomie de la Institutul de tehnologie din California si membru al echipei care a facut aceasta descoperire.

Pakistan - Doua decedate alese consilieri

Politistii din nordul Pakistanului au demarat o ancheta pentru a se afla cum s-a ajuns in situatia ca doua femei decedate sa fie alese in Consiliul local al districtului Upper Dir. Una dintre femei murise de 13 ani, iar cealalta acum trei ani. Potrivit unui reprezentant al biroului electoral, vina apartine celor care le-au nominalizat pe femei.

China - "Conduce" masina cu dintii

Wang Xiaobei, o chinezoaica din Jinan a reusit, la 71 de ani, sa traga cu dintii o masina. Femeia a legat vehiculul cu o franghie si l-a tarat pe o distanta de aproape 20 m, in conditiile in care masina cantarea o tona. Doamna Wang practica acest gen de sport de 30 de ani, iar printre reusitele cele mai remarcabile se numara caratul unei galeti cu 30 kg de apa si al unei biciclete, folosindu-se tot de dinti.
×
Subiecte în articol: antimonden