x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Buni folkisti!

Buni folkisti!

de Claudia Daboveanu    |    21 Dec 2005   •   00:00
Buni folkisti!

Daca e iarna, e folk! La Teatrul "Ion Creanga", in perioada 19-21 decembrie, se desfasoara Festivalul National de Muzica Folk "Om bun", editia a XV-a.

Din cei 14 concurenti, in prima seara de muzica si poezie, Ada Milea, in postura inedita de prezentatoare, a chemat la rampa sapte. De asta data, Ada n-a "dat topoare la popoare", ci s-a dovedit o maestra de ceremonii originala si haioasa, asa cum e si cand face ceea ce stie ea cel mai bine.

LA TREABA! Nici urma de complexe de superioritate sau de "apret scortos" in spatele scenei, unde s-a reunit juriul, putin inainte de inceperea concursului. Oameni cu state vechi in muzica, poezie, presa si show-biz: Titus Andrei (presedinte), Dana Andronie, Lucian Avramescu, Paul Nanca, Adrian Ivanitchi, Alex Revenco, George Stanca, Victor Dragan, Mihai Cosmin Popescu, Cristian Scarlat. Nici nu-i de mirare ca fiind deschisi si calzi, cei mai multi dintre competitori n-au avut emotii. Cand sa plece catre fotoliile rezervate membrilor juriului, George Stanca e "acostat" de un pusti cu microfon intr-o mana, o chitara in cealalta si operator cu camera pe umar in spate. Tanarul il intreaba pe ziarist daca stie la ce foloseste acel instrument, daca tot e-n juriu la un concurs de folk atat de prestigios. George Stanca joaca rolul de luat prin surprindere, spune ca se numeste chitara sau ghitara, ca nu stie sa cante la ea si "daca vrei sa afli mai multe, intreaba-l pe taica-tau!". "E baiatul lui Doru! Cum care Doru? Doru Stanculescu!". Concursul a inceput, e treaba folkistilor sa fie buni si a juriului sa-i aleaga pe cei mai buni.

AS. Ada Milea a avut replica in buzunar
FRANCA. Alina Zaharia are aura de castigatoare

CIOARA SI PROFESOARA
In ordinea intrarii in scena, iata numele celor sapte: Iulia-Alina Gusatu, Filip Cosmin, Dragos Boeru, Alina Zaharia, trupa Ad litteram, Andrei Banica Iulian, Maria Valentina Stafie. Daca Filip, mezinul competitiei, care a cantat despre un gandacel si-o cioara, a primit ropote de aplauze pe motiv de tupeu (in sensul bun), Paul Nanca a apreciat-o pe Alina, "profa de franca" din Pitesti. Eugen Avram, Florin Sasarman, Vali Serban, Sorin Minghiat, Hans Knall, Maria Gheorghiu, Dinu Olarasu, Adrian Ivanitchi, Andrei Paunescu si Pavel Stratan, sosit in postura de "mafiot" al folkului, imbracat in negru si flancat de bodyguarzi, au dat recitaluri in prima seara.
×
Subiecte în articol: antimonden