x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden CNA a cenzurat rap-ul "verbal"

CNA a cenzurat rap-ul "verbal"

de Catalina Iancu    |    10 Noi 2005   •   00:00
CNA a cenzurat rap-ul "verbal"

Trupa Verbal nici n-a aparut bine pe piata, ca a si fost cenzurata. CNA a decis luni, 7 noiembrie, sa solicite printr-o somatie publica interzicerea videoclipului "Toata noaptea".

In perioada 2-3 noiembrie, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a monitorizat videoclipurile muzicale difuzate de postul de televiziune TV K Lumea si a "vanat" imagini imorale, indecente sau vulgare. Rezultatul a fost interzicerea difuzarii clipului "Toata noaptea" inainte de ora 23:00. Ca urmare a acestei somatii, incepand cu 8 noiembrie, va rula "Toata noaptea" - varianta cenzurata.

CA-N FILME. Imaginile din videoclip prezinta fete imbracate sumar, coapse si fese dezvelite, precum si miscari lascive. CNA considera ca inclusiv versurile melodiei sunt licentioase: "Hai, fa-ti de cap, da din c... pe rap/ Imi imaginez cat de bine o sa te misti in pat/ Planu-i aranjat, preludiul consumat/ O facem ca-n filmele porno pe care le-ai vizionat". Cantaretii "verbali" declara insa ca nu accepta "mana pusa pe gura". "Suntem obisnuiti cu acest gen de cenzura. Nu este deloc normal, cu atat mai mult cu cat sunt vanate in special trupele hip-hop. Stilul rap nu este perceput cum trebuie. Nu se intelege ca ceea ce noi facem este o forma de exprimare. Sunt clipuri straine mult mai sexy care nu au parte de acest tratament special. Nu ne vom lasa calcati in picioare. Clipul va aparea pe tv intr-o varianta foarte cenzurata", a declarat Puya. K-rie si Baboi, membrii trupei Verbal, considera ca actiunea CNA este un abuz care nu face altceva decat sa-i stimuleze. In alta ordine de idei, solistii se bucura ca abia au aparut pe piata muzicala si deja starnesc controverse.

EXPRIMARE
"Ceea ce facem noi este o forma de exprimare. Sunt clipuri straine mult mai sexy care nu au parte de acest tratament special. Nu ne vom lasa calcati in picioare" - Puya, interpret

×
Subiecte în articol: antimonden