x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cocker, vocea care se hraneste cu gheata

Cocker, vocea care se hraneste cu gheata

de Dana Andronie    |    23 Sep 2005   •   00:00
Cocker, vocea care se hraneste cu gheata

Cerbul de Aur 2005 a debutat cu o seara infrigurata, acrobatii pe coarda... vocala si un Joe Cocker care parea ca-si trage energie din apa cu gheata consumata pe scena.

In prima seara de Cerb 2005, pana si concurentii s-au tinut de acrobatii. Au sarit de la o nota la alta, de parca ar fi evoluat la trapez, nu la un festival de muzica. Dar ne-am incalzit sufletele inghetate cu muzica lui Joe Cocker. "Mosu" a cantat cu tot ce a avut in dotare. Chiar si cu mainile, ridicand multimea straina in Piata Sfatului in picioare.

In sfarsit, anul acesta Cerbul a avut o deschidere de "aur". Spectacolul oferit de Circul Globus le-a mai spalat organizatorilor din pacate. Dai un ban, dar face! De aceasta data, nu s-a mai zgarcit nimeni si a fost arvunit un compozitor special pentru muzica lui Cerbulache. Mihai Ogasanu a fost alesul. Daca tot suntem la capitolul realizari, trebuie mentionata scena, care a aratat impecabil. Pacat ca sunetul captat de TVR a fost execrabil. Nu degeaba echipa lui Joe Cocker a stat ore in sir sa verifice calitatea sonorizarii. Imaginea conteaza! Iar pe sticla s-a vazut diferenta. De profesionalism.

PAZEA, VIN! Dar sa vedem cati purici au facut concurentii. Macedonia a fost prima (ca intrare in concurs) si ultima (ca prestatie). Aleksandra Pileva a zbierat chiar mai prost decat Activ. Linas@Simona, din Lituania, au fost voci-pereche. Ea, in rochie verde fara manecute, el, cu ochelari de soare. Cu "Tell me why", au incercat sa fie un fel de Monica Anghel si Marcel Pavel. El a reusit, ea s-a ratacit. Ovi Martin, botosaneanul din Norvegia, a reusit o performanta: l-a facut pe Eros Ramazzotti sa sune ca Bodo. Mai pe romaneste, a vrut sa fie Eros pe acordurile piesei "Cerul". Risc maxim!

Marea Britanie a avut-o pe Becky. O pustoaica de 17 ani, care se crede Alanis Morissette. E la fel de ironic ca si piesa pe care si-a ales-o, "Ironic". Croatia, cu Alan Hrzica, n-avea ce sa caute la Brasov. Nici macar un cerb fara coarne! Nafsica, din Grecia, s-a prezentat adecvat pentru gerul de la Poalele Tampei: a venit cu manusi si a cantat ca o cizma.

COMBINATIE. Romania, jos palaria! Mihai Traistariu a vrut inca o data sa demonstreze cat de sus poate sa urce cu vocea pe portativ. A ajuns destul de sus. Dar nu prea sus. Se pare ca organizatorii l-au "sfatuit" pe Traistariu sa nu-si aduca pianul pe scena la prima piesa, "Why". De ce? N-o fi fost loc pe scena?! Sau, asa cum spun si gurile rele, candidata pentru marele trofeu este Andra si Doamne fereste sa nu-i ia fata Mihai cu palaria pe care o tot poarta pe la festivaluri. Asadar, tineti minte aceasta asociere! Andra si trofeul. Sau trofeul si Andra. Se pare ca nu mai exista alta combinatie...

24 DE KARATE. Linda, din Italia, are o voce de aur. Ar merita un cerb

POFTA MARE! Traiasca Linda! Sau, mai bine zis, Anastasia. A venit tocmai din Italia, si bine a facut! Linda nu are doar voce, ci este si pofticioasa sa o foloseasca. Canta cu placere. Cu multa placere. Merita un premiu. Mare. Pana aici le-a fost concurentilor!

APA VIE. Joe Cocker a fost minunat. Are 61 de ani, dar poate sa sustina un maraton (muzical) fara sa-i iasa sufletul. Canta si cu mainile, atat de intens simtea muzica. Cu mana stanga parca mangaia un pian, iar cu cea dreapta parca ciupea corzile unei chitare. "Unchain my heart", "You can leave your hat on", "You are so beautiful", "Summer in the city", "N’Oubliez jamais", "One" au ridicat multimea straina in Piata Sfatului in picioare. Nici cand se canta imnul, romanii nu stau mai drepti, asa cum au facut-o la Cocker. Un domn rafinat si asortat cu o palarie de cowboy mesteca dintr-un tutun in ritmul muzicii lui Joe. Ce savoare! "Bravo Mosule", se mai striga din public. Ce mos tanar! Daca bea apa... vie. Sau plata. Pe tot parcursul concertului, megastarul a baut apa rece, adusa pe scena in frapiera. In conditiile in care afara erau aproape zero grade. Se pare ca se hraneste cu multa gheata. Acesta sa fie secretul timbrului ragusit care l-a consacrat pe Joe Cocker? Pe drumul de la Bucuresti spre Brasov, artistul a cerut pentru el si toata echipa bere rece-rece si cu multa gheata pe deasupra. Iar in cabina de la scena, Co-cker a avut si aer conditionat, desi i s-a explicat ca la Poalele Tampei temperatura este foarte scazuta.

Dupa o ora de recital, Joe ne-a spus ca iubeste Brasovul si Romania si ca se va intoarce. Poate ca atunci va vedea si cum arata Romania. Acum n-a apucat decat sa stea cateva ore in camera de la Hotelul Crown Plaza din Bucuresti.

PANA, PIZZA SI MULTE AUTOGRAFE
  • Joe Cocker a fost cazat pentru cateva ore la Crown Plaza din Bucuresti, in camera unde au mai stat Demis Roussos si Julio Iglesias. N-a vrut sa semneze nici un formular la receptie. A plecat spre Brasov cu o limuzina, doar el cu soferul. Staff-ul s-a aflat intr-o alta limuzina, aceeasi marca. Totul a mers ca pe roate, pana la Busteni, cand un cauciuc de la masina de politie care-l escorta pe artist s-a dezumflat. Pana n-a fost remediata. A sosit imediat o alta masina.
  • Joe a vrut sa mearga intai la Bran, dar nu a avut timp.
  • Pe drum, cei 22 de oameni din echipa lui Cocker au mancat pizza.
  • In cabina de la scena, megastarul englez a lasat un badge pe care scria "Joe Cocker - Heart & Soul" si mai multe coperti de CD-uri cu autograf pe ele.
  • Inainte de a pleca din Brasov spre Bucuresti, Cocker a cerut soferului masinii de politie sa nu mai circule cu peste 100km/h.
  • Andra si-a trimis tatal la conferinta de presa, pentru ca ea se afla in pauza de voce!
  • Natalie Imbruglia (foto), sotul si formatia sa au venit pe Aeroportul Otopeni cu multe bagaje, a caror incarcare pe 20 de carucioare a durat aproape o ora.
  • Imbruglia a vrut la cabina lumanari parfumate de levantica si eucalipt, o oglinda mare si lichid dezinfectant pentru maini.
  • 15 minute s-au chinuit organizatorii sa-i convinga pe cei de la O-zone sa stea de vorba cu presa. Au acceptat, cu o singura conditie: sa fie transportati cu o masina din Piata Sfatului la centrul de presa, desi e o distanta de 2 minute de mers pe jos. O-zone s-a reunit pentru un concert de adio, nu pentru bani.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden cocker joe cocker