x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cuib - 27 de zile cu paianjenul in ureche

Cuib - 27 de zile cu paianjenul in ureche

de Adriana V. Paduraru    |    13 Ian 2006   •   00:00

Fara clienti cu palarie


Un pensionar din Marea Britanie a primit interdictia de a mai frecventa un bar, atat timp cat isi va tine palaria pe cap. Motivul: camerele de securitate trebuie sa-i filmeze chipul. Mai mult, un angajat al barului l-a amenintat pe batran ca-l va da afara daca nu se supune ordinului.

Madame Tussauds - Anul nou chinezesc, sarbatorit in ceara


Muzeul Madame Tussauds din Londra celebreaza anul nou chinezesc printr-o expozitie a vedetelor asiatice. Astfel, vizitatorii ii pot vedea alaturi pe celebrii Bruce Lee si Jackie Chan. Nici baschetbalistul Yao Ming, jucator in NBA, nu a fost uitat. Sculptura de ceara, inalta de aproximativ 2,30 metri, este una din atractii.

Supravietuire - A preferat caldura puscariei


Un vagabond japonez de 74 de ani care a dat foc unei gari la inceputul lunii a explicat ca a actionat astfel pentru a petrece la caldura in inchisoare o iarna extrem de aspra in Arhipelag. Incendiul nu s-a soldat cu nici o victima, in schimb, a distrus cladirea din lemn a garii din Shimonoseki (sud-vestul Japoniei). Kyuemon Fukuda iesise din inchisoare cu opt zile mai devreme, dupa ce ispasise o pedeapsa tot pentru incendiere.

Cuib - 27 de zile cu paianjenul in ureche


Un paianjen care si-a ales locuinta in urechea unei suedeze a fost "evacuat" dupa 27 de zile, relateaza AFP. Paianjenul, cat unghia degetului mare, a profitat de somnul femeii pentru a se caza. Durata sederii a putut fi stabilita deoarece "gazda" si-a amintit ca a indepartat un paianjen de pe pat cu 27 de zile inainte de descoperirea intrusului. Intr-o prima etapa, femeia a constatat o scadere a auzului si a crezut ca este vorba despre dop de ceara. Apoi a auzit ca un zgomot de razuire in ureche si si-a cumparat de la farmacie un produs lichid de curatire. Deranjat, paianjenul a iesit din ureche si si-a vazut de drum.

Intrus - S-au trezit cu mistretul in casa


Un porc mistret - care a incercat sa se ascunda de vanatori - a fost gasit tragand un pui de somn in dormitorul unei familii din Bavaria. "Porcul mistret a panicat dupa ce a fost urmarit aproape toata ziua de catre vanatori. A fugit intr-un sat si a intrat pe usa pivnitei, intr-o casa. Apoi a adormit intr-una dintre camere", a declarat purtatorul de cuvant al politiei locale.

Inventie - Manechin-femeie pentru teste auto


O echipa de cercetatori de la Chalmers University of Technology din Gothenburg si Institutul National de Cercetare in Transporturi din Suedia lucreaza la realizarea primului manechin-femeie ce va fi utilizat la testele de securitate auto. Noua papusa ii va ajuta pe specialisti sa vada cum reactioneaza corpul unei femei in cazul coliziunilor. "Pentru zona gatului, riscul este de doua ori mai mare la femei decat la barbatI", au spus reprezentantii Institutului.

Berlin - Poarta Brandenburg, in culori


Simbolul Berlinului, Poarta Brandenburg, a fost iluminata in culori. Evenimentul a marcat deschiderea International Green Week, o expozitie in domeniul industriei alimentare, agricultura si horticultura. Manifestarea inceputa azi se incheie la 22 ianuarie.


Jonglerii subacvatice


Americanul Ashrita Furman are o pasiune mai putin obisnuita: jongleriile subacvatice. Mai mult, n timp ce-si executa numarul pe lAnga el noata linistiti rechini, tipari si alte vietati din Aquaria KLCC (Kuala Lumpur). Furman ncearca sa-si doboare recordul de 48 de minute si 36 de secunde de jonglat sub apa.
×
Subiecte în articol: antimonden