x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Festival - Folkul vine pe Dunare

Festival - Folkul vine pe Dunare

de Catalina Iancu    |    26 Mai 2006   •   00:00
Festival - Folkul vine pe Dunare

Mircea Vintila umbla (cu) Brambura pe la Galati. Cu ce ocazie? Ciocu, impreuna cu trupa amintita, se numara printre invitatii festivalului de folk "Baladele Dunarii".

Galatiul se afla in febra pregatirilor. Autoritatea Nationala pentru Tineret, Agentia pentru Sprijinirea Studentilor si Casa de Cultura a Studentilor din localitate organizeaza in perioada 27-28 mai Festivalul National Studentesc de Muzica Folk, intitulat "Baladele Dunarii". Cea de-a zecea editie a spectacolului ar fi trebuit sa aiba loc, asa cum ii spune si numele, chiar pe Dunare. Din pacate, din cauza debitului prea mare, organizatorii au fost nevoiti sa schimbe locul de desfasurare a evenimentului. Asadar, concursul va avea loc in Piata Publica, la ora 19:00, intrarea fiind libera. S-au inscris studenti din toate marile centre universitare, mai ales ca premiile nu sunt doar simple diplome. Castigatorii vor fi recompensati cu premii in bani. La sectiunea "Interpreti" locul 1 va primi 3.000.000 de lei, locul 2 - 1.500.000 si locul 3 - 1.000.000 de lei, iar la sectiunea "Grup" locul 1 - 5.000.000, locul 2 - 3.000.000 si locul 3 - 2.000.0000 de lei vechi, bugetul pe anul acesta fiind de aproximativ 16 milioane de lei vechi.

PROGRAM. Sambata, 27 mai, vor sustine recitaluri Ioan Gyuri Pascu si Mircea Vintila cu trupa Brambura. De altfel, Mircea Vintila a mai cantat la "Baladele Dunarii". "Dar asta s-a intamplat cu multi ani in urma. Atunci am facut parte si din juriu. De data aceasta voi fi doar pe scena. Este pentru prima data cand cant impreuna cu trupa Brambura la acest festival. Vom interpreta si piese mai vechi, dar si mai noi, de la "Hanul lui Manuc" si pana la "Toti intr-o barca". Noi am pregatit un recital de vreo ora, dar poate vom avea la dispozitie chiar mai mult timp", ne-a declarat Ciocu. Duminica, 28 mai, sunt invitati Tapinarii si Nicu Alifantis & ZAN. De asemenea, Tudor Octavian isi va lansa cartea "Povestiri Alese" si va sustine si o sesiune de autografe.

REPERTORIU
"Am pregatit un recital de vreo ora. Vom interpreta cantece mai vechi, dar si mai noi, mai ales piese de pe cel mai nou album, intitulat «Opere si operete»" - Mircea Vintila

×
Subiecte în articol: antimonden locul