x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Harry Potter, interzis sub 12 ani

Harry Potter, interzis sub 12 ani

de Miruna Mihalcea    |    22 Oct 2005   •   00:00

"Harry Potter si Pocalul de Foc", a carui lansare mondiala e prevazuta pentru luna noiembrie, a fost considerat prea violent pentru copiii sub 12 ani de Biroul britanic pentru cenzura, relateaza AFP.

Amenda pentru soferul mort


Un agent de circulatie din Sydney a aplicat o amenda de circulatie pe parbrizul unei masini la bordul careia soferul zacea prabusit peste volan. "Amanuntul" nu l-a "induiosat" pe agent. Amenda fusese plasata cu doua zile inainte ca trupul neinsufletit sa fie descoperit de autoritati.


Desfasurare de forte Sumo


In cadrul unei conferinte de presa, luptatorii de Sumo care vor participa la "Batalia mondiala a gigantilor SUMO" se indreapta spre Madison Square Garden, New York, unde urmeaza sa fie cantariti, in vederea concursului care va avea loc astazi.

Educatie - Mitologia greaca, pusa la zid


Ministerul Educatiei Nationale de la Atena se confrunta, mai nou, cu o multime de plangeri venite din partea parintilor scolarilor. Acestia acuza predarea mitologiei care, cred ei, ar trebui drastic revizuita. Disperati de atitudinea violenta in randul tinerilor, parintii afirma ca "violenta din scolile din Grecia trebuie sa inceteze". "Eroii care omoara animalele cu mainile goale, monstrii cu trei capete ori ciclopii sunt considerati prea agresivi de totalitatea asociatiilor parintilor de elevi", scrie cotidianul elen To Vima, cel care a facut publica cea mai recenta provocare la care trebuie sa raspunda insitutia vizata.

India - Prezicatorul isi asteapta sfarsitul


Un astrolog indian a starnit un adevarat circ in satul unde locuieste. Recunoscut de locuitori drept un personaj controversat, ale carui previziuni s-au indeplinit de fiecare data, Kunjilal Malviya, in varsta de 75 de ani, si-a prezis, de data aceasta, propriul sfarsit. Membrii familiei sunt convinsi ca batranul stie exact cand si cum va muri, cu atat mai mult cu cat, sustine fiul acestuia, intuitia lui Kunjilal s-a dovedit adevarata in cazul mortii bunicului. Momentan, sute de persoane s-au adunat in jurul casei astrologului, sa vada cu ochii lor "minunea". Mai multi politisti au fost desfasurati in zona, pentru a actiona in cazul in care batranul ar incerca sa se sinucida.

Restrictii - Harry Potter, interzis sub 12 ani


"Harry Potter si Pocalul de Foc", a carui lansare mondiala e prevazuta pentru luna noiembrie, a fost considerat prea violent pentru copiii sub 12 ani de Biroul britanic pentru cenzura, relateaza AFP. Fanii tanarului vrajitor vor trebui sa fie insotiti de un adult atunci cand vor merge la cinema pentru a vedea filmul. Celelalte trei episoade ale seriei nu au avut astfel de restrictii in Marea Britanie. Pentru a-si justifica decizia, BBFC a indicat ca filmul contine "violenta moderata, scene de groaza" si replica "piss off" (in traducere aproximativa, "du-te dracului"), precum si o scena terifianta in care Harry este tarat de o forta magica intr-un cimitir pustiu.

Raport - Italienii, cei mai "batrani" tati


Specialistii Agentiei italiene de statistica afirma ca italienii sunt cei mai "batrani" tati din lume. Raportul intitulat "A deveni tata in Italia" arata ca locuitorii de sex masculin ai acestei tari se hotarasc destul de tarziu sa devina tati, respectiv nu mai devreme de varsta de 33 de ani. Pe de alta parte, spaniolii, francezii si finlandezii devin tati, pentru prima data, in medie, la 31 de ani. Studiul precizeaza, de asemenea, ca barbatii italieni nu practica activitati de gospodarie, aspect de care se plange marea majoritate a femeilor casatorite din Italia.

Inedit - Gwyneth Paltrow stie ca ploua la Londra


Actrita Gwyneth Paltrow n-a reusit sa se impace cu mizeria de pe strazile din Marea Britanie. Intr-un interviu acordat unui post de televiziune american actrita a facut declaratii de-a dreptul "socante". Pe langa starea neingrijita a strazilor, pe Gwyneth o deranjeaza vremea rece. Ca atare, ea a lansat un sfat de mare insemnatate tuturor celor care vor sa viziteze Marea Britanie: sa aiba mereu la-ndemana o umbrela, pentru ca ploua mereu. Desi actrita locuieste la Londra de ani de zile, alaturi de sotul ei, solistul vocal de la Coldplay, Chris Martin, se pare ca aceasta n-a remarcat faptul ca vremea rece din Marea Britanie este de mult, sa zicem, un subiect de circulatie internationala.
×
Subiecte în articol: antimonden