x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Idol matur - Peste 4.000 de spectatori au fost in transi

Idol matur - Peste 4.000 de spectatori au fost in transi

de Alex Revenco    |    12 Iul 2006   •   00:00

Peste 4.000 de spectatori au fost martorii unui concert sublim, in care Billy & Steve au facut dovada uriasului lor talent, dublat de o remarcabila carisma. Cei doi au fost sustinuti de o incredibila sectie ritmica si un rafinat keyboard-man.

TURNEU. Dupa Bucuresti, Idol pleaca in Europa de Vest si SUA

Peste 4.000 de spectatori au fost martorii unui concert sublim, in care Billy & Steve au facut dovada uriasului lor talent, dublat de o remarcabila carisma. Cei doi au fost sustinuti de o incredibila sectie ritmica si un rafinat keyboard-man.

Bucuresteni de diferite varste, printre care multi artisti rock autohtoni (Zob, Timpuri Noi & Partizan, Iris, Nightlosers, Bere Gratis, Krypton, Sfinx Experience etc.) au tinut sa fie prezenti la concertul sustinut de Billy Idol, cel care a exercitat o uriasa influenta asupra multor generatii de muzicieni. Dupa un inceput nesigur, cand sunetul de la Arene s-a reglat din mers, Billy si compania si-au "dat drumul" oferind celor prezenti un show de neuitat. Placerea de a canta a fost evidenta, reactia spectatorilor pe masura, iar schimbul de energie intre artisti si public a inregistrat o continua crestere. "Super Overdrive", "Dancing With Myself", "Flesh For Fantasy", "Touch My Love", " White Wedding" si "Scream" au fost primele piese din concertul care a inceput la ora 21:00 si s-a terminat la 23:00. Cum se obisnuieste, atat la inceput cat si in final, Billy si-a prezentat colegii de formatie, Derek Sherinian - keyboards, "monstrul" Stephen Mc Grath - chitara bas si Brian Tichy - tobe, cu o mentiune speciala facuta superchitaristului Steve Stevens, din New York City.

DUET. Basistul Mc Grath l-a acompaniat vocal pe Idol

IMPREUNA. Cei doi nu sunt numai prieteni si colegi de formatie, ei compun impreuna de peste doua decenii, chiar daca Stevens pare a fi in "umbra" lui Idol, fantasticul chitarist se simte bine asa. Pe toata durata spectacolului s-a simtit respectul reciproc dintre Billy si Steve, cele doua pistoane ale unei masinarii care functioneaza aproape de perfectiune. Cu o tigara (aproape tot timpul) aprinsa in coltul gurii, Stevens ne-a oferit doua lungi solouri absolut remarcabile: unul, in care degetele lui erau aproape imposibil de urmarit iar unele sunete atinse erau atat de inalte incat nu puteau fi receptate de urechea umana si un al doilea, in maniera Hendrix, in care asaltul lui Steve asupra instrumentului a fost facut din toate pozitiile (si cu chitara la spate) si cu orice mijloace (inclusiv dintii).

FARMEC. De cealalta parte, Billy Idol si-a pastrat atat extraordinara voce cat si farmecul personal, pana la sfarsitul concertului delectand publicul cu "Ready, Steady, Go!" (din perioada punk, cu Generation X), doua cover-uri "de sezon" ("In the Summertime" si "Jump"), hituri ca "Rebel Yell", "Hot in The City" sau "Bucuresti, Romanian Woman" (in loc de "L.A. Woman") si o apoteotica varianta a piesei "Mony, Mony", cand tobarul a luat chitara, bodyguard-ul a trecut la tobe, Derek a abandonat clapele si a luat si el chitara si toata lumea a intrat in transa, artisti si public deopotriva.

×
Subiecte în articol: antimonden idol