x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Jocurile pe calculator ucid copii

Jocurile pe calculator ucid copii

de Adriana V. Paduraru    |    Miruna Mihalcea    |    25 Iun 2005   •   00:00
Jocurile pe calculator ucid copii

Un baietel din Ekaterinburg (Rusia) a decedat dupa ce s-a jucat pe calculator mai mult de 12 ore. Activitatea i-a suprasolicitat creierul, declansandu-i copilului o afectiune latenta.

Ambarcatiunea "tip delfin"

Un pilot incearca un prototip de ambarcatiune, in forma de delfin, in raul Chicago. Producatorul, Innespace of Redding, spera ca barca cu motor, denumita Innerspace Dolphin, sa fie introdusa pe piata peste doi ani. Pretul unui astfel de "delfin" este de 20.000 de dolari.

Teapa cu ciocolata

Un post de radio din Kentucky a anuntat ca ofera premii de 100 de dolari in concurs. Insa norocoasa castigatoare a plecat acasa cu un baton de ciocoloata. Numit, e drept, "100 de dolari". Gill a refuzat spaga ulterioara, de 5.000 de dolari, si merge la tribunal.

Germania - Muzeu al ursuletilor de plus

Compania germana Steiff, care sustine ca a creat primul ursulet de plus din lume in 1902, a deschis un muzeu interactiv consacrat in intregime acestor jucarii. Intr-o cladire ultramoderna, vizitatorul urmareste evolutia companiei fondate in 1880 si care are sediul la Giengen an der Brenz, in sud-vestul Germaniei. Expozitia a fost conceputa pentru a placea atat copiilor, cat si adultilor. Inaugurarea muzeului coincide cu deschiderea festivalului anual Steiff (23-26 iunie). Cu aceasta ocazie, numerosi vizitatori vor participa la traditionala licitatie de jucarii de plus. Anul acesta, vedeta licitatiei este un ursulet negru fabricat in 1912, dupa naufragiul Titanicului.

Rusia - Jocurile pe calculator ucid copii

In Rusia, un baietel din Ekaterinburg a decedat dupa ce s-a jucat pe calculator mai mult de 12 ore. Activitatea i-a suprasolicitat creierul, declansandu-i copilului o afectiune latenta. Cand a revenit de la sala de jocuri, parintii au sesizat un comportament neobisnuit, si baiatul a fost dus imediat la spital. Dupa 7 saptamani, in ciuda eforturilor medicilor, acesta nu a mai putut fi salvat. Personalul care l-a tratat declara ca primeste din ce in ce mai multe avertismente din partea sociologilor, cu privire la problemele cauzate minorilor de statul in fata monitorului. Peste 80% dintre cei intre 12 si 13 ani petrec mai mult de jumatate de zi la computer, fara sa se hraneasca. Ei dezvolta comportamente violente, devin instabili emotional si risca afectiuni psihice majore.

Econom / Pusculita-canistra

Proprietarul unei benzinarii din Flomanton (SUA) a inceput in urma cu 38 de ani sa economiseasca maruntisul pe care il primea. Incet-incet, canistra s-a umplut, iar Edmond Knowles a trecut la recipiente si mai mari. Dupa aproape 40 de ani, in "pusculite" s-au strans nu mai putin de 1.380.459 de monede, in total 13.804,59 dolari. Reprezentantii bancii la care barbatul a apelat pentru a-si numara economiile au declarat ca el a depasit recordul stabilit de Eugene J. Sukie of Barberton, din Ohio, care s-a prezentat cu 1.048.013 monede.

Fulger - Crucea ghinionista

Inmormantarea la care participa i-a purtat unui locuitor din apropiere de Ljubljana mult mai mult ghinion decat s-ar fi asteptat. In timpul ceremoniei s-a pornit o furtuna strasnica, cu tunete si fulgere. Crucea de metal pe care nefericitul cu pricina o tinea in mana i-a cauzat in cele din urma moartea, pentru ca fulgerul taman acolo a tras. Un alt participant la inmormantare a scapat doar cu cateva rani usoare, din cauza aceluiasi fulger ucigas.

Zdup - Banii din sutien te vara-n puscarie

Doamnelor si domnisoarelor, nu va-ndesati banii in san, mai ales daca aveti de gand sa calatoriti cu avionul. O femeie din Quincy, care intentiona sa urce la bordul unui avion cu directia Texas, a fost lovita de ghinion chiar la detectorul de "curiozitati". Care i-a descoperit nu mai putin de 50.000 de dolari indesati in sutien. Pentru ca autoritatile nu au "inghitit" justificarea femeii, care sustinea ca banii provin din vanzarea afacerii personale, precum si a doua proprietati, doamna s-a vazut nevoita sa intenteze proces oficialitatilor. Administratia care are in vizor afacerile ilegale cu droguri, aplelata in instanta a declarat ca autoritatile au dreptul de a retine orice suma care poate fi suspectata ca provenind din trafic cu stupefiante. Asadar, fara gologani la bust!
×
Subiecte în articol: antimonden