x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Licitatie - Amor prezidential

Licitatie - Amor prezidential

de Miruna Mihalcea    |    20 Oct 2005   •   00:00
Licitatie - Amor prezidential

Obiectele "conexe" povestii de dragoste dintre presedintele american John F. Kennedy si actrita Marilyn Monroe se vand la licitatii cu sume exorbitante.

Festival religios, cu fructe


In Sfanta Zi a Tabernacului (Succot), un samaritean asaza ultimul fruct dintr-un mozaic reprezentand un simbol religios, intr-un loc considerat sacru de vechii evrei. Festivalul Succot va incepe duminica seara si va dura o saptamana.

Charlie Chaplin, la Hollywood


Palaria si bastonul pe care Charlie Chaplin le-a folosit in clasicul "The Tramp" vor fi expuse la Hollywood. Ele vor putea fi admirate la sediul casei de licitatii Bonhams&Butterfields, dar numai pret de patru ore. Celebrele obiecte vor fi apoi scoase la licitatie, la Londra, la 16 noiembrie.

Ridicol - Gafe de restaurant


Proastele maniere de care pot da dovada clientii restaurantelor au fost atent analizate in cadrul unui sondaj. Rezultatele au scos la iveala, asadar, cele mai jenante gafe pe care le poti face cand iei masa in oras. In concluzie, pocnirea din degete pentru a atrage atentia chelnerilor este, de departe, cel mai nepotrivit gest, afirma 38% dintre cei chestionati. Neintelegerile provocate de nota de plata ii deranjeaza pe alti 17%, in timp ce 15% se simt stanjeniti de certurile cu partenerul, purtate la masa, in vazul lumii. Pe lista celor mai caraghioase gafe se afla, la loc de cinste, si incercarile nereusite de a pronunta denumirea straina a felurilor de mancare trecute pe lista de bucate, precum si infulecarea, cu mare pofta, a garniturilor decorative.

Propunere - Concedii prelungite pentru tatii britanici


Guvernul britanic are grija de taticii lui. Mai precis, programul de guvernare al Partidului Laburist avanseaza propunerea legislativa conform careia proaspetii tatici sa beneficieze de un concediu de paternitate de trei luni, platit de stat. Propunerea in cauza nu e deloc discriminatorie, astfel ca femeilor li se va prelungi concediul de maternitate de la sase luni, cu plata de la stat, la noua luni. In prezent, legislatia britanica prevede un concediu de numai doua saptamani pentru proaspetii tatici. Oficialitatile care sustin noua propunere legislativa afirma ca aceasta reprezinta o masura sociala, pentru ca ofera tatilor oportunitatea de a se ocupa de copii in cazul in care mamele au salarii mai bune si e de preferat sa se intoarca mai repede la serviciu.

SUA - Amor prezidential, la licitatie


Obiectele "conexe" povestii de dragoste dintre presedintele american John F. Kennedy si actrita Marilyn Monroe se vand la licitatii cu sume exorbitante. Cel mai recent, un ceas pe care Marilyn i l-a daruit amantului sau a fost adjudecat de un colectionar american anonim, in schimbul sumei de 120.000 de dolari. Deja faimosul Rolex nu doar ca a apartinut presedintelui Kennedy, dar are inscriptionate cuvintele "Cu dragoste, ca intotdeauna, Marilyn, 29 mai 1962". Ca bonus, noul proprietar al ceasului a primit si un poem pe care actrita i l-a dedicat lui Kennedy si al carui final suna a prevestire: "Lasa-ma sa iubesc/Sau lasa-ma sa mor".

Compasiune - Inima de hot


Doi banditi maltezi care au atacat o farmacie s-au lasat induiosati de batranica pe care tocmai o jefuisera. Dupa ce au golit casa de cele 600 de lire malteze pe care le continea, cei doi au sterpelit si geanta de pe umarul unei batrane care se afla in respectiva incinta. Disperata, femeia a-ncercat sa-i convinga pe hoti ca aceia sunt singurii bani de care dispune si ca daca nu-si cumpara medicamentele, moare. Si, surpriza, a reusit! Hotii s-au lasat induplecati de rugamintile batranei, i-au inapoiat geanta cu bani, dupa care au luat-o la trap.

Comedie - Demi si Ashton, luati peste picior


Dragostea nabadaioasa dintre Demi Moore, in varsta de 43 de ani, si Ashton Kutcher, sotul cu 16 ani mai tamar, a inspirat un sitcom. Fox TV va realiza un episod pilot al unui serial de comedie. Acesta se va concentra asupra unei povesti asemanatoare celei dintre cei doi actori doar ca, bineinteles, presarata cu multe picanterii si, pe alocuri, situatii ridicole. "Telespectatorii vor putea urmari aventurile conjugale ale unui barbat mai apropiat ca varsta de viitoarea sa fiica vitrega decat de viitoarea sotie", a precizat purtatorul de cuvant al canalului american de televiziune.
×
Subiecte în articol: antimonden