x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

23 Ian 2006   •   00:00

23 ianuarie 2006

DivorT prin SMS


Kamaruddin Ambok, un senator musulman din Malaiezia (52 de ani) a fost condamnat la 121 de euro amenda de un tribunal al legii islamice (sharia) pentru ca a divortat de sotia sa, Mahani Hussain, prin SMS si printr-un mesaj vocal pe telefonul sau mobil, in loc sa o faca personal in fata tribunalului, asa cum cere legea islamica malaieziana.

Stiinta - Triburile amazoniene stiu geometrie


Triburile amazoniene inteleg notiunile de baza din geometrie, desi in limba lor nu exista termeni care sa le desemneze - au demonstrat cercetatorii francezi si americani intr-o lucrare stiintifica publicata in revista Science. Noile cercetari aparute in revista Science arata ca cele mai simple idei din geometrie (punct, segment, paralelism, unghi drept) sunt intelese intuitiv de tribul MundurukÃş, care traieste in jungla braziliana. In limba tribului nu exista cuvinte care sa denumeasca aceste idei. Rezultatele cercetarilor pot demonstra, in opinia specialistilor, ca bazele geometriei sunt cumva inscrise in creierul omului, indiferent de cultura in care a crescut.

Bizar - Un spargator... roman


Un spargator imbracat numai intr-o toga a fost arestat in SUA dupa ce a patruns in casa unei femei si i-a furat lenjeria intima. Michael Sean Ostrander, 33 de ani, din Morganton, Carolina de Nord, a fost arestat luni dupa ce a fost urmarit de politisti prin oras. Victima a povestit ca se afla la un vecin cand a auzit alarma antifurt de la casa sa si ca a vazut un barbat plecand in tromba cu o masina. Ea s-a lansat atunci in urmarirea hotului si a sunat la politie. Adjunctii serifului l-au prins in cele din urma pe Ostrander si au descoperit in masina lui chiloti si fotografii ale victimei. Ei nu au explicat insa de ce era imbracat barbatul numai in toga.

Berlin - Capcana din... toaleta


Un sofer ceh a ramas blocat intr-o toaleta inghetata de pe soseaua A6 din Germania in apropiere de Ansbach (Bavaria), fiind salvat mai apoi de politie. Soferul (58 de ani) a oprit in parcarea de la Lichtenau si a fost nevoit sa utilizeze toaleta rece ca gheata din lipsa incalzirii. Cand sa iasa, a avut surpriza sa gaseasca usa toaletei blocata, iar de inteles nu-l intelegea nimeni din cauza ca limba ceha, singura pe care o stia, nu era pe intelesul celorlalti. Pana la urma, omul a reusit sa atentioneze un alt utilizator al WC-ului de situatia sa, iar acesta a telefonat prin mobil la politie. Dupa aproximativ o ora, ofiterii de politie si un camionagiu inarmat cu un instrument "adecvat" au reusit sa-l elibereze pe soferul inghetat bocna.

Lituania - Iisus Hristos face reclama la bere


Berarii lituanieni au avut o idee destul de surprinzatoare in incercarea de a face reclama productiei lor, starnind in acest fel indignarea Bisericii Catolice locale. Acum, berea lituaniana este "savurata" de insusi Iisus Hristos, a carui imagine cu casti de DJ pe urechi o putem vedea pe panouri publicitare, in spoturi televizate si chiar pe etichetele de pe sticlele cu bere. In cadrul noii campanii publicitare, fabrica de bere Kalnapilis-Tauras le propune consumatorilor sa adune mai multe capace pentru a castiga CD-uri gratuite, cu remake-uri dupa renumite piese etno lituaniene. Organizatorul campaniei de promovare a declarat ca nu intentioneaza sa stopeze aceasta actiune costisitoare.

Nemultumire - Shakira vrea casa mare


Shakira este nemultumita de faptul ca luxoasa sa proprietate de la Miami Beach este prea mica si s-a hotarat sa o vanda pentru a cumpara ceva mai spatios. Proprietatea, dotata cu o superba piscina, este plasata intr-o zona exclusivista din Miami Beach si are deschidere catre Golful Biscayne. Pretul de vanzare a acestei proprietati a fost fixat la suma deloc modesta de 5,9 milioane de dolari. Aceasta proprietate a fost cumparata de frumoasa cantareata sud-americana in 2001 pentru suma de 3,38 de milioane de dolari. Eventualii cumparatori ar putea fi ajutati sa se hotarasca mai repede si de informatia ca ii vor avea vecini pe actorul Matt Damon si pe solistul latino Ricky Martin.


Protest in pielea goala


Un grup de 70 de activisti pentru drepturile animalelor a protestat sambata, in pielea goala, in fata primariei din Barcelona, impotriva uciderii animalelor pentru blana. Cei 70 de protestatari reprezinta numarul mediu de nurci care trebuiesc omorate pentru ca din blana lor sa se obtina o haina.

Grupaj realizat de Raluca Grintescu

×
Subiecte în articol: antimonden