x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

28 Dec 2005   •   00:00

28 decembrie 2005

Pisoar pentru femei


In spiritul egalitatii dintre sexe, o companie americana a inventat un pisoar ce permite femeilor sa urineze stand in picioare. Cu aceasta ocazie, damele nu vor mai fi nevoite sa suporte cozile interminabile la toalete. Pisoarul "Whiz", cu un design diferit de cel pentru barbati, a fost testat cu succes la mai multe festivaluri muzicale.


Legi antitutun


Parlamentul Spaniei a interzis fumatul in cladirile de birouri, in mall-uri, centre culturale, mijloace de transport in comun, precum si in alte zone, cum sunt spatiile inchise, in general, si mai ales in zonele unde se prepara mancare spre a fi vanduta. Mai mult de 50.000 de spanioli mor anual din cauza fumatului.

Venetia - Elton John, in luna de miere


Sir Elton John (foto dreapta) si alesul inimii sale, David Furnish, isi petrec luna de miere la Venetia. Cei doi parteneri de viata, a caror relatie veche de 12 ani a fost in sfarsit oficializata legal in Marea Britanie, la Windsor, saptamana trecuta, au fost vazuti plimbandu-se cu gondola spre Piata San Marco, luand masa la Harry’s Bar si colindand magazinele, la shopping. Pe perioada sederii in orasul indragostitilor, John si Furnish locuiesc la vila cantaretului britanic, din Giudecca, una dintre insulele din laguna venetiana.

Campanie - Telefoane mobile pentru cersetori


Organizatia de binefacere SCO din Hong Kong a demarat, recent, o campanie de colectare de telefoane mobile de la persoanele cu dare de mana. Acestea vor fi distribuite tuturor cersetorilor de pe strazile din Hong Kong, in ideea ca utilizarea aparatului le va fi de un real folos in gasirea unui loc de munca. Initiatorii campaniei sustin ca angajatorii refuza sa ofere o slujba persoanelor fara telefon mobil, pe motiv ca acestea nu prezinta incredere. Organizatia SCO a gasit si un sponsor pentru cartele telefonice, iar oamenii strazii nu vor beneficia de celulare decat pana la o eventuala angajare.

Coreea de Sud - Punere sub acuzare prin SMS


Incepand din anul 2006, procurorii sud-coreeni au anuntat ca punerile sub acuzare vor fi transmise vinovatilor prin intermediul SMS-urilor. Potrivit Reuters, 75% dintre sud-coreeni detin telefoane mobile, motiv pentru care procurorii au simtit ca este timpul sa renunte la instiintarile trimise prin posta si sa se foloseasca de tehnica moderna. O data cu implementarea acestui sistem, procurorii estimeaza ca vor economisi aproximativ 158.000 de dolari anual.

SUA - Fumatorii vor sa renunte la viciu


Conform unui sondaj realizat in randul populatiei Statelor Unite, incepand cu anul care urmeaza, 51% dintre fumatorii americani intentioneaza sa renunte la acest viciu. Potrivit sondajului, renuntarea la tigari nu e ceva nou pentru fumatori: 86% dintre acestia au incercat sa renunte de mai multe ori, 22% manifestand acest impuls de cel putin cinci ori. Se pare insa ca metodele la care au recurs sunt responsabile pentru faptul ca intentia lor nu s-a materializat. Dintre acestea, expertii afirma ca metoda cea mai putin viabila este renuntatul brusc la tigari.

Identitate - Sotia era un barbat


Chiar in ziua nuntii, un egiptean a descoperit ca persoana cu care urma sa se casatoreasca si cu care era logodit de mai bine de trei ani... nu era femeie. Logodnica-barbat reusise sa-si ascunda identitatea sub un voal. O invitata i-a atras atentia lui Tamer Shehata, in varsta de 26 de ani, chiar in ziua nuntii, ca viitoarea sotie e de fapt barbat. Cand egipteanul si-a confruntat logodnica, "aceasta" n-a mai avut incotro si a recunoscut ca o cheama Ahmed Abo Zeid. Tanarul sustine ca intentiona de mult sa faca o operatie de schimbare de sex, dar ca nu gasise un medic care sa fie de acord. In plus, si-ar fi declinat identitatea abia dupa casatorie, in speranta ca sotul il va accepta, constrans de imprejurari.

Rubrica realizata de Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden