x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

27 Dec 2005   •   00:00

Rebotezat Iisus hristos


O judecatoare din Manhattan a aprobat cererea unui individ de a-si schimba numele in Iisus Hristos. Ea si-a justificat decizia enumerand precedente asemanatoare, cand un barbat si-a schimbat numele in Mos Craciun sau cand altul a obtinut permisul de conducere pe numele de Iisus Hristos.


Asteptandu-l pe Mos Gerila


Monumentul fondatorului Moscovei, Yuri Dolgoruki, e "ornat" de sarbatoare, intruchipandu-l pe Mos Gerila, echivalentul sovietic al lui Mos Craciun. Moscova se afla inca in preparative pentru Craciunul sarbatorit dupa traditiile Bisericii ortodoxe ruse la data de 7 ianuarie.

Aniversare - Winnie the Pooh are 80 de ani


Winnie, celebrul ursulet de plus cu pulover rosu, a implinit frumoasa varsta de 80 de ani. Personajul este rodul imaginatiei scriitorului Alan Alexander Milne, care l-a creat dupa ce a vizitat impreuna cu fiul sau, Christopher, Gradina Zoologica din Londra. Winnie si-a inceput cariera in 1926, o data cu aparitia primei carti a aventurilor sale, intitulata "Winnie-the-Pooh". In 1961, dupa moartea lui Alan Alexander Milne, Disney a preluat drepturile asupra ursuletului, si Winnie a debutat pe ecrane in 1966.

Marea Britanie - Festivalul colindelor


Corul seminarului teologic "King’s College" din Cambridge, Marea Britanie, intoneaza in fiecare an, la 24 decembrie, colinde de Craciun. Festivalul a fost organizat prima data in 1918. Colindele au devenit repede simbolul Sarbatorilor de Craciun si, din 1928, radio BBC transmite evenimentul pe canalele locale si pe cele internationale. Anul acesta au fost puse in vanzare doua CD-uri cuprinzand o parte din repertoriu, acestea fiind disponibile si pe Internet.

SUA - Anticonceptionale minune


O echipa de cercetatori din SUA a dezvoltat o pilula contraceptiva care ar elimina complet efectele externe ale menstruatiei, relateaza agentia de presa ANI, consultata de Rompres. Potrivit sursei citate, noua pastila denumita "Anya" le va ajuta pe femei sa evite sarcinile nedorite si neplacerile provocate de ciclul menstrual. Pastila, care nu are efecte secundare, evita sarcina prin blocarea ovulatiei si trebuie luata in toate cele 365 de zile ale anului, fara pauza.

Rafuiala - A inghitit un telefon mobil


O cearta intre doi indragostiti s-a terminat brusc in momentul in care femeia a inghitit un telefon mobil. Politia din Blue Springs, SUA, a primit un telefon la ora locala 4:52 de la un barbat care sustinea ca iubita sa nu mai poate respira normal. Cand au sosit la fata locului, ofiterii au observat ca femeia, in varsta de 24 de ani, avea un telefon mobil blocat in faringe. In urma investigatiilor, concluzia a fost ca spiritele s-au incins de la telefonul cu pricina. "El voia telefonul, iar ea s-a impotrivit si pana la urma l-a inghitit", a declarat un reprezentant al politiei.

Reclama - Fecioara, acoperita cu un prezervativ


O reclama tiparita, in care o statuie a Fecioarei Maria apare invelita intr-un prezervativ, i-a umplut de rusine pe editorii revistei catolice "America" si a atras numeroase comentarii negative din partea website-urilor religioase. Potrivit Reuters, revista a emis un comunicat de presa prin care se dezicea de conotatiile reclamei care ar fi fost publicata fara stirea lor. In reclama, opera unui artist din Londra, este oferita spre vanzare statuia "Extra Virgin", "o statuie... uimitoare a Fecioarei Maria, care sta deasupra unui sarpe, purtand un voal delicat de latex" si acoperita cu un prezervativ transparent, dar vizibil. Editorii revistei sustin ca au vazut poza doar in versiunea alb-negru, unde prezervativul nu putea fi observat.
×
Subiecte în articol: antimonden