x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

de Adriana V. Paduraru    |    20 Dec 2005   •   00:00

De Craciun - Bradul negru, ultima moda!

Cel mai trendy si mai nou pom de Craciun este complet negru si decorat cu globuri asortate, relateaza Rompres, citand un cotidian elvetian. Dat fiind stilul lui "disco sic", noteaza ziarul din Tara Cantoanelor, stocurile existente au fost deja epuizate la unele dimensiuni. Se pare ca printre tendintele modei se inscriu si brazii de culoare roz fosforescent si cei argintii, vanduti si ei la preturi de circa 14,90 franci elvetieni.

Campionat - Cupa Craciunului la inot

Exista o traditie respectata cu sfintenie de locuitorii capitalei cantonului elvetian Geneva ca in fiecare an, in duminica dinaintea Craciunului, sa se scalde in apele lacului Geneva (numit si Leman). Acesta este cel mai mare lac din Europa, in el varsandu-se Rhonul si Arve. Evenimentul sportiv a fost organizat pentru prima data in 1934. De atunci, an de an, temerarii care pot suporta temperatura de maximum 4 grade Celsius a apei si cea de - 10 grade in aer se inscriu in cursa de 125 de metri lungime. La fluierul de start, inotatorii se arunca de pe Podul Quai General si incearca sa ajunga la Podul Guisan. Cursa este deschisa oricui, inregistrandu-se chiar 600 de participanti anul trecut, cu varste cuprinse intre 13 si 82 de ani. Organizatorul acestui maraton al inotatorilor este Clubul de inot Geneve Natation, care ofera primilor trei finalisti premii substantiale si abonament gratuit pe un an la cursurile de inot sau la piscina. Intrecerea este transmisa in direct la televiziunea nationala si supervizata de medici de urgenta.

Rio de Janeiro - Prostituatele au colectie de haine

Prostituatele din Rio de Janeiro au creat si prezentat recent o colectie de imbracaminte prin care si-au expus viziunea asupra modei, transmite AFP. Pe o pasarela improvizata din centrul orasului, zona in care isi desfasoara activitatea 300 de prostituate, manechinele - toate "profesioniste" - au prezentat primele zece modele ale colectiei lor. Rochiile mulate cu dantela si bluzele decoltate fac parte din colectia "Lupta" si urmeaza sa fie purtate de prostituate in timpul "serviciului", a explicat Gabriela Leite, o fosta prostituata care a infiintat un sindicat al practicantelor acestei meserii si care este membra a organizatiei Davida, care militeaza pentru prevenirea SIDA si pentru drepturile prostituatelor. Pe viitor, "fetitele" vor sa mai lanseze si alte colectii de moda.

Armata e cu ei! - Soldatii, rugati sa doneze sperma

Responsabilii unei clinici de fertilizare din Austria, ramasa fara "materie prima", au facut un apel catre soldati sa vina sa doneze sperma. "Foarte multe cupluri care nu pot concepe un copil au nevoie de ajutorul donatorilor, iar numarul barbatilor care vin sa faca acest lucru este din ce in ce mai mic", a declarat Ramona Schausberger, asistenta la clinica Thalheim. De cand s-a facut anuntul, mai multi recruti au sarit in ajutorul conationalilor lor.

Israel - Rugaciune cu sutiene

Sute de tinere israeliene si-au lasat drept ofranda sutienele si chilotii la mormantul rabinului Yenothan Ben Uziel din regiunea Amuka (nordul Israelului). Potrivit traditiei locale, persoanele necasatorite isi vor gasi sufletul pereche daca viziteaza mormantul rabinului. In urma "pelerinajului" s-au adunat peste 400 de obiecte de lenjerie intima.

XXL - Sicrie extralarge

O companie de pompe funebre din Indiana (Statele Unite) s-a gandit si la "clientii" supraponderali. Drept pentru care au realizat sicrie XXL. Marimile cosciugelor construite de "Goliath Casket Company" variaza intre 73,66 centimetri (in care pot incapea persoane cantarind 113-136 de kilograme) si 132,08 centimetri, "numai bune" pentru cei care au intre 408 si 498 de kilograme.

Definitiv - Jessica Simpson a depus actele de divort

Cantareata Jessica Simpson a depus actele necesare pentru a divorta de sotul ei, Nick Lachey, declarand ca motivul principal al actiunii sale este reprezentat de "diferentele ireconciliabile" dintre ei. Protagonista filmului "The Dukes Of Hazzard" a declarat la un tribunal din Los Angeles ca nu doreste sa-i dea bani lui Lachey, in ciuda faptului ca nu a semnat un contract prenuptial in urma cu trei ani, cand s-au casatorit. In 2002, Lachey era mai bogat decat Simpson, el facand pe vremea aceea parte din grupul 98 Degrees. Dar actrita, in varsta de 25 de ani, a devenit din ce in ce mai renumita de atunci, avand o cariera infloritoare atat in lumea muzicala, cat si in cea a filmului. Averea sa este estimata acum la 54 de milioane de dolari. Potrivit unei legi din California, orice venit realizat in timpul casniciei se imparte in mod egal intre cei doi soti daca nu exista un contract prenuptial. Asta inseamna ca daca cererea actritei de a nu-i plati pensie alimentara lui Lachey ii va fi refuzata, ea va trebui sa-i dea acestuia jumatate din castigurile sale din ultimii trei ani.

Cadouri - Britanicii sunt generosi cu copiii

Fiecare copil britanic va primi de Craciun jucarii in valoare medie de 261 de euro, potrivit unui studiu realizat de banca Egg, citat de AFP. Britanicii obisnuiesc sa cheltuiasca in medie 544 de euro pe cadourile de Craciun, iar din aceasta suma, 47% va fi consacrata jucariilor. Englezii sunt in special generosi cu copiii lor, care primesc anual jocuri si jucarii in valoare totala de aproximativ 1.067 de euro. In acest ritm, atunci cand vor avea 16 ani, ei vor fi primit jucarii in valoare de 16.400 de euro. "Sa fii in pas cu ultimele tendinte in ceea ce priveste jucariile poate costa destul de mult, iar acest lucru este mai adevarat ca niciodata de Craciun. Cheltuielile sunt foarte mari, in special pentru copii. Ar fi bine ca lumea sa fie prudenta pentru a nu se trezi cu o gaura financiara de Anul Nou", a declarat Mark Nancarrow, responsabil financiar la Egg.
×
Subiecte în articol: antimonden