x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

de Adriana V. Paduraru    |    25 Noi 2005   •   00:00
Lume,  lume...

Anunt - Theron se marita o data cu "gay-ii"

Actrita Charlize Theron (foto) si iubitul ei, Stuart Townsend, au declarat ca intentioneaza sa se casatoreasca in ziua in care se va legaliza pe teritoriul Statelor Unite mariajul cuplurilor homosexuale. Cei doi au spus ca au obosit sa tot raspunda la intrebari legate de planurile lor de casatorie, asa ca au venit cu o varianta noua pentru a multumi presa. "Ne vom casatori atunci cand cuplurilor homosexuale li se va acorda dreptul de a se casatori legal in Statele Unite. Astfel, vom sarbatori acest eveniment", a adaugat actrita.

Coincidenta - Copii incurcati din cauza prenumelor

Functionarul de la serviciul olandez de evidenta a populatiei din orasul Haarlem a crezut ca nu mai gandeste bine cand doua persoane cu nume identice au venit, in aceeasi zi, la aceeasi ora, sa-si declare copiii nou-nascuti pentru care alesesera acelasi prenume. Denis Bijster din Haarlem si Denis Bijster din Spaarndam (o comuna langa Haarlem) stiau unul de existenta celuilalt si de omonimia dintre ei, insa nu stiau ca sotiile lor se aflau in acelasi stadiu al sarcinii si ca alesesera un prenume identic pentru viitorul nou-nascut: Sofie. Cele doua Sofie Bijster s-au nascut in acelasi spital, ambele cu o intarziere de doua saptamani fata de data programata, generand confuzie in randurile angajatilor, care au fost nevoiti sa inregistreze in sistemul informatic datele personale. In pofida starii initiale de confuzie, autoritatile municipale din Haarlem au inregistrat corect cele doua nou-nascute.

Studiu - Furnicile stiu drumul catre hrana

Furnicile rosii au un semnal original prin care se ajuta intre ele pentru a evita caile care nu duc la hrana. Este stiut de mult timp faptul ca furnicile comunica insa cu ajutorul feromonilor "pozitivi" pentru a semnala caile care duc la apa sau la hrana. Ceea ce nu se stia insa este faptul ca ele sunt capabile sa secrete si feromoni "negativi" pentru a opri celelalte furnici si pentru a "marca" o cale care nu duce nicaieri, a descoperit o echipa de cercetatori de la Universitatea din Sheffield, condusa de Elva Robinson. Astfel furnicile rosii, monomorium pharaonis, isi ajuta semenele sa evite parcurgerea unei cai inutile si sa se oboseasca pentru nimic prin depozitarea acelor feromoni speciali in locuri strategice, ca de exemplu la o rascruce de unde pleaca mai multe cai.

Despartire - Jessica Simpson divorteaza

Cuplul format din Jessica Simpson (foto) si Nick Lachey s-a destramat. Dupa o casnicie ce a durat trei ani, cei doi au ajuns de comun acord la concluzia ca e mai bine sa se desparta. "A fost o decizie pe care am luat-o impreuna. Ne respectam si ne admiram reciproc. Speram ca mass-media sa nu ne hartuiasca insa cu intrebari in aceasta perioada dificila pentru amandoi", au declarat fostii soti pentru revista US Weekly. Jessica si Nick s-au casatorit in anul 2002 si aveau impreuna un reality-show la MTV, intitulat "Newlyweds" ("Prospat casatoriti").

×
Subiecte în articol: antimonden