x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

de Miruna Mihalcea    |    11 Oct 2005   •   00:00
Lume, lume...

Sphynx-ii, pisici chele

La cel de-al treilea Campionat Anual al Pisicilor desfasurat la New York, doua fetite privesc un exemplar dintr-o rasa speciala de pisici, un Sphynx. Trasatura prin care rasa se distinge de celelalte e lipsa blanii. La campionat participa peste 300 de pisici din 41 de rase.

Au baut sangele fiicei

Un cuplu din Cambodgia a fost retinut dupa ce si-a mutilat fiica, in varsta de 12 ani. In timp ce dormea, parintii au muscat-o de nas si de maini ca sa-i bea sangele. Parintii vizitasera recent un vrajitor, pentru ca marea majoritate a cambodgienilor este superstitioasa si crede in magia neagra.

Razbunare - Melanie Griffith, adepta razbunarii

Actrita Melanie Griffith a simtit ca-i sunt incalcate drepturile nescrise de vedeta in momentul in care o insotitoare de bord a-ndraznit sa o roage sa-si inchida telefonul mobil pe perioada zborului. Cand i s-a spus sa-nchida telefonul, Melanie se afla chiar in mijlocul unei convorbiri si a fost convinsa ca aceasta a fost modalitatea prin care insotitoarea a vrut s-o "deposedeze" de drepturile ei de vedeta ocupata. Asa ca a gasit o cale diabolica de a se razbuna. A inchis telefonul si a rugat-o pe o colega a insotitoarei sa-i transmita "tupeistei" ca are o ruda pe moarte si ca, din cauza lipsei ei de delicatete, nu va sti tot drumul ce se petrece.

Noroc - Sutienul, scut impotriva glontului

Helen Kelley, o contabila britanica, a scapat cu viata din mijlocul unui atac armat datorita sutienului salvator. Pe cand aceasta traversa un bulevard din inima Londrei, doi derbedei au deschis focul asupra ei si a insotitorului acesteia. In timp ce se-ndepartau in goana din calea golanilor, un glont a nimerit-o pe Helen. Norocul ei a fost ca glontul a nimerit in sarma de la sutien, schimbandu-i acestuia traiectoria. Specialistii declara ca daca sarma n-ar fi fost atat de rezistenta, cu siguranta glontul ar fi strapuns pieptul femeii, ucigand-o fara doar si poate. Atacatorul a fost prins si condamnat la 12 ani de inchisoare, in timp ce complicele lui va sta numai doi ani dupa gratii.

Inovatie - Ceainicul activat prin sms

Pentru lenesii iubitori de ceai a fost inventat de curand ceainicul care se pune singur pe treaba. Dotat cu receptor radio conectat la telefonul mobil, cat si cu un circuit electronic si un set de manere mecanice, ceainicul harnic incalzeste apa, fara ca proprietarul sa miste un deget. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faca acesta este sa trimita un sms care contine cuvantul "pornire" si, surpriza: ceaiul se face singur. In concluzie, nimeni n-o sa se mai poate plange c-ar bea ceai, dar ca acesta se face prea greu...

Aniversare - Yellow Submarine

Primul monument dedicat lui John Lennon, in Rusia, a fost inaugurat la Ekaterinburg, relateaza AFP. Fanii formatiei The Beatles au confectionat un submarin lung de aproape trei metri, pe care l-au vopsit in galben. Inaugurarea a avut loc cu ocazia sarbatoririi a 65 de ani de la nasterea lui John Lennon, al carui chip, confectionat si el din plastic, se poate vedea printr-un hublou al submarinului.

Dieta - Cu chili se doarme bine

Un studiu pilot efectuat in Tasmania arata ca cei care consuma chili au un somn linistit. Studiul a durat 18 luni, iar cercetatorii au lucrat pe un esantion de zece voluntari. Jumatate din ei consuma zilnic 15 grame de chili, in vreme ce restul n-a servit deloc. Specialistii au constatat ca produsul sporeste calitatea somnului si, indirect, ajuta la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Consumul de chili afecteaza in mod pozitiv si nivelul de insulina si glucoza. In consecinta, specialistii spera ca rezultatele studiului sa-i convinga pe cat mai multi sa introduca chili in alimentatia zilnica.

WebCam - Familii virtuale la Hollywood

Catherine Zeta Jones si sotul ei, Michael Douglas, intretin flacara dragostei prin intermediul unui WebCam. De asemenea, cei doi copii ai lor, Carys, in varsta de 2 ani, si Dylan, in varsta de 5 ani, au si ei parte cand de mama, cand de tata virtual, folosind aceeasi metoda. Starul din "Ocean’s Twelve" insista ca tehnologia Internetului ofera cea mai buna cale pentru ca familia ei sa nu se destrame. Cei doi soti au si o intelegere foarte stricta: unul dintre ei trebuie sa ramana mereu acasa, cu copiii, in vreme ce partenerul mentine legatura prin WebCam.
×
Subiecte în articol: antimonden