x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

de Adriana V. Paduraru    |    Miruna Mihalcea    |    26 Sep 2005   •   00:00
Lume, lume...

Sporturi nautice

Tot ce-i trebuie unui surfer sunt placa, valurile si vantul. Iar in aceasta perioada, in Noumea, Noua Caledonie, vremea este numai buna pentru iubitorii sporturilor nautice. Printre ei se numara si Tom Herbert, campionul mondial de juniori la kit surf.

Record la Impins portocala cu nasul

Americanul Ashrita Furman a intrat iar in Cartea Recordurilor dupa ce a impins cu nasul o portocala pe o distanta de o mila (1.609 metri) in 24 de minute si 36 de secunde.

Chirurgie - 10 kilograme de piele, in exces

Dupa ce a scapat prin interventie chirurgicala, de peste 60 de kilograme, Katie Broomall, din Philadelphia, s-a lovit de o problema si mai grava. In urma indepartarii straturilor adipoase, Katie a ramas cu peste 10 kilograme de piele care-i atarna. Pe langa aspectul inestetic si pe langa disconfortul provocat de faptul ca femeia era nevoita sa-si inghesuie in pantaloni straturile de piele in exces, acestea ajunsesera sa-i provoace rani dintre cele mai grave. In cele din urma, Broomall a fost supusa unei a doua interventii chirurgicale, ca sa nu se mai loveasca, in mers, de pielea care-i atarna pe langa picioare.

Standarde - Prea scunda pentru Volvo

Compania Volvo trebuie sa plateasca circa 4.300 de euro despagubire unei femei careia constructorul de automobile i-a refuzat un post de muncitoare pentru ca era prea scunda. Explicatia, muncitorii care lucreaza la linia de asamblare trebuie sa masoare minimum 1,63 metri si maximum 1,95 metri. Un tribunal de munca suedez a estimat ca reglementarea priveaza intre un sfert si o treime dintre suedeze de posibilitatea obtinerii unui loc de munca aici. Cu toate acestea, tribunalul a precizat ca nu se poate vorbi de discriminare deliberata. "Vom reanaliza procedurile si este evident ca aceasta conditie a inaltimii minime care exista de patru ani va fi suprimata", a declarat un purtator de cuvant al Volvo.

Premiera - Expozitie cu obiecte apartinand lui Napoleon

Peste 300 de obiecte care au apartinut lui Napoleon Bonaparte si apropiatilor lui vor fi expuse, la sfarsitul lunii, la Muzeul National Geographic din Washington. Unele dintre cele mai importante exponate sunt bicornul pe care imparatul l-a purtat in batalia de la Essling, precum si un portret oficial, "Bonaparte, intaiul Consul", pictat de Antoine Gros in 1802. Din colectie nu vor lipsi tratatul de concesionare a Louisianei, in 1803, si primul testament al lui Napoleon. Este prima data cand aceasta colectie privata este expusa publicului.

Olanda - Consum de heroina la talk-show

Animatorul unui talk-show din Olanda vrea sa consume heroina si alte droguri ilegale in cadrul unui program tv destinat tinerilor. Filemon Wesselink, insotit de un alt coleg, va face experimente legate de droguri si sex in platou. Desi in Olanda marijuana si canabisul sunt vandute si consumate la vedere, initiativa provoaca reactii ostile din partea membrilor Uniunii crestin-democrate. "E periculos si ofera un exemplu negativ. Vom cere ministrului justitiei punctul sau de vedere in legatura cu ce spune legea despre pericolul prezentat de emisiune", a declarat purtatorul de cuvant al partidului conservator.

Reality-show / Zambetul hollywoodian, ucigas

O femeie din Texas da in judecata producatorii reality show-ului "Extreme Makeover" care ruleaza pe canalul ABC. Motivul este acela ca organizatorii emisiunii i-au anulat acesteia participarea, pe ultima suta de metri, fapt care a provocat suicidul surorii sale. Emisiunea gaseste femei a caror infatisare necesita retusuri complexe pe care realizatorii si le asuma. Invinuirile suna brutal: "Deleese e considerata urata si medicul emisiunii i-a promis ca-i poate darui un zambet hollywoodian". Pentru a participa la show, rudele trebuiau sa sustina faptul ca participanta e "urata". Kellie, sora lui Deleese, si-a asumat sarcina si, la scurta vreme, realizatorii i-au refuzat participarea lui Deleese. Conform spuselor acuzarii, Kellie s-a sinucis pentru ca regreta cele spuse despre sora sa. Deleese cere despagubiri in valoare de 1 milion de dolari pentru tragedia pe care emisiunea a provocat-o familiei.
×
Subiecte în articol: antimonden