x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

de Adriana V. Paduraru    |    Miruna Mihalcea    |    14 Sep 2005   •   00:00
Lume, lume...

Targ de vanatoare la Abu Dhabi

In Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi, se desfasoara o expozitie internationala de vanatoare. Vizitatorii pot admira o "colectie" de soimi special antrenati care urmeaza a fi vanduti la licitatie. Pretul unei zburatoare poate ajunge la 160.000 de dolari.

Olandezii beau mai mult vin

Olandezii beau din ce in ce mai putina bere, dar mai mult vin. In anul 2004, consumul de bere a scazut cu 14%, iar cel de vin a crescut cu 40%.

Dezmintire - Destiny’s Child nu va reveni ca grup

Fetele din trupa Destiny’s Child au negat zvonurile conform carora vor reveni pe piata muzicala ca grup. Prietenul lui Beyonce Knowles, Jay-Z, declarase anterior ca trupa ar putea reaparea pe scena intr-un an si jumatate. Insa un purtator de cuvant al grupului a declarat ca fetele nu au nici un plan in acest sens. Totusi ele nu resping cu totul ideea. "Deocamdata au terminat ce aveau de facut, se concentreaza asupra carierelor solo. Intotdeauna au declarat ca nu e bine sa spui «niciodata», dar nu exista planuri de a se regrupa in acest moment", a declarat un apropiat al trupei. La inceputul acestui an, grupul a anuntat ca se va destrama atunci cand turneul lui, "Destiny Fulfilled... and Loving It", se va termina. Acesta a luat sfarsit la 10 septembrie, la Vancouver.

Casatorie - Mariaj "piele si os"

In registrele Starii Civile din Cornwall County (Marea Britanie) sunt inregistrate cateva casatorii cel putin amuzante. In special datorita numelor mirilor. De exemplu, in 1636, Nicholas Bone (Os) s-a casatorit cu Priscilla Skin (Piele), iar in 1711, Charles Swine (Porc) a luat-o de nevasta pe Jane Ham (Jambon). Ramanand in domeniul culinar, in 1791, John Mutton (carne de oaie) s-a casatorit cu Ann Veale (carne de vitel), iar in 1802, Richard Dinner (Cina) i-a jurat credinta sotiei sale, Mary Cook (Bucatar).

Jaf - "Parintii nostri iti fura din casa"

Un olandez se intorcea linistit spre casa cand a vazut in fata acesteia un automobil suspect. Barbatul, in varsta de 31 de ani, a fost informat de copilasii din masina ca parintii acestora tocmai ii jefuiesc locuinta. "Pe bancheta din spate erau doi copii. M-am apropiat de ei si i-am intrebat «Unde e tati?». Mi-au raspuns senini ca tati si cu mami fura din casa aceea si au indreptat degetul catre casa mea", le-a declarat el politistilor. Cei doi hoti au reusit sa fuga impreuna cu copiii, insa pagubitul a facut o descriere foarte amanuntita a familiei, care ii va ajuta pe oamenii legii sa-i gaseasca repede pe infractori.

Deconspirare - A aflat de la tv ca sta cu un infractor

O noapte linistita in fata televizorului s-a transformat brusc intr-una de cosmar pentru Nicholas Cerino. Barbatul privea emisiunea "America’s Most Wanted" in care sunt prezentate date despre infractorii cautati de politie. Surpriza a fost sa afle ca pe numele fratelui sau mai mic, Mark Cerino, pe care-l gazduia in apartamentul sau, politia din Florida eliberase un mandat de arestare pentru frauda. In timpul emisiei, noua persoane au telefonat ca sa ofere detalii cu privire la locul in care se ascundea Mark si in doar cateva ore fugitivul a fost arestat.
×
Subiecte în articol: antimonden