x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

de Miruna Mihalcea    |    27 Iul 2005   •   00:00
Lume, lume...

Congresul Mos Craciun

Un Mos Craciun suedez, participant la Congresul Anual al Mos Craciunilor defasurat la Copenhaga, relaxandu-se la soare pe plaja din Belleuve, inconjurat de Craciunite. La evenimentul care dureaza 3 zile participa peste 150 de delegati din lumea intreaga.

"Mi-au furat drogurile"

Politia din Texas a prins un traficant de droguri, dupa ce minorul, Stephen Kinght, s-a autodenuntat. El sunase la politie, furios ca hotii i-au furat o cantitate considerabila de marijuana si un televizor. La perchezitie, politia a descoperit o adevarata plantatie de "iarba".

Ghinion - A facut autostopul si a nimerit la-nchisoare

In Ierusalim, un condamnat, care evadase in urma cu cateva luni din puscarie, a facut autostopul... inapoi la zdup! Dupa ce politia il daduse in urmarire generala, evadatul a intrat singur in gura lupului. A oprit o masina, pe autostrada. Soferul s-a intamplat sa fie chiar un ofiter de politie, care a recunoscut figura celui pe care il pandeau. L-a poftit amabil in masina, dupa care a anuntat autoritatile. Barbatul fusese condamnat pentru mai multe infractiuni, printre care agresiune fizica si trafic cu stupefiante. Acesta evadase, dupa ce ii fusese aprobat un bilet de voie, pentru cateva ore, ca rasplata pentru buna purtare.

Embargo - Tricourile cu femei goale, interzise

Un judecator din Arkansas a condamnat un martor la o zi de puscarie, pentru ca acesta purta un tricou pe fata caruia era inscriptionat mesajul: "Ai chef de scandal?", iar pe spate: "La dracu’, da!". Dupa ce judecatorul s-a asigurat ca garderoba martorului continea si tricouri normale, a stabilit ca atitudinea reprezinta o sfidare a Curtii. Judecatorii sunt de acord cu decizia si sustin ca smochingurile nu sunt necesare, dar ca o tinuta decenta se impune si ca piercingul e complet interzis. Avocatii isi sfatuiesc clientii in proces de divort sa nu imbrace la tribunal tricouri cu reclama la bere sau cu femei goale, iar pe femeile care doresc custodia copiilor sa poarte haine care sa le acopere cea mai mare parte a corpului.

Abuz - Mama "cool" corupe minori

Silvia Johnson, o femeie de 40 ani din Colorado, a recunoscut autoritatilor ca a intretinut relatii sexuale cu minori si ca le-a furnizat acestora alcool si stupefiante. Ea si-a justificat atitudinea declarand ca este o "mama cool". La o petrecere cu 8 adolescenti pe care o gazduia, le-a furnizat acestora alcool si a facut sex cu 5 dintre ei. Psihologul care s-a ocupat de caz spune ca femeia, in tinerete, nu era acceptata de colegii sai, asa ca acum incearca sa se faca placuta adolescentilor, ca un soi de compensatie. Fiecare capat de acuzare pentru sex cu minori implica si cate 2 ani de puscarie, iar fiecare acuza pentru oferire de alcool si stupefiante minorilor presupune cate alti 6 ani de detentie.

Curiozitate - Campion nevazator la jocuri pe calculator

Brice Mellen din Lincoln, Nebraska, este fara doar si poate un copil minune. Acesta s-a nascut orb, din cauza unei afectiuni care nu a putut fi remediata nici macar in timp, cu ajutorul celor mai moderne descoperiri medicale. Nevazator sau nu, Mellen este campion la jocuri pe calculator, precum Mortal Kombat sau Soul Caliber. Nici unul dintre colegii care s-au incumetat sa joace "la dublu" cu baiatul de 17 ani n-a reusit sa iasa invingator. Mellen recunoaste ca nu-si da seama cum de a deprins regulile jocului, dar banuieste ca datorita conexiunilor facute cu sunetele specifice care urmeaza fiecarei operatiuni de succes in parte.

Protest - Purcelusi urat mirositori in instanta

In Indiana, proprietarul a doi porci, pe care-i tinea drept animale de companie, a fost dat in judecata de vecinii sai, din cauza mirosului emanat de animale. Acestia sustin ca Bacon si Molly, purcelusii domestici, elimina o cantitate considerabila de excremente zilnic, in curtea proprietarului, "contaminand aerul respirabil". Debra Fields, stapana animalelor, sustine ca legile statului nu ii interzic cresterea porcilor in zone rezidentiale, insa judecatorul i-a explicat ca tema dezbatuta la proces este daca vecinii sunt nevoiti sau nu sa suporte mirosul. Debra s-a ales in cele din urma cu o amenda de 50 de dolari, cu conditia sa se asigure ca vecinii nu se vor mai plange.
×
Subiecte în articol: antimonden