x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume. lume...

Lume. lume...

de Miruna Mihalcea    |    26 Iul 2005   •   00:00
Lume. lume...

Campionat de chitara virtuala


La festivalul "Campionatul German de Chitara Virtuala", desfasurat la Berlin, concurentii trebuie sa "mimeze" ca folosesc chitare acustice sau electrice. Juriul ia in considerare carisma si originalitatea fiecarui interpret. Concurentii, se pare, nu se acuza reciproc de playback.

Specialitati canine


Pentru numai 5 dolari, iubitorii de caini le pot cumpara acestora crema contra radiatiilor solare, pentru protectia zonelor expuse, ca nasul si urechile. Alta noutate special creata pentru bunastarea patrupedelor este inghetata pe bat cu aroma de carne.

Afacere - Mesaje post-mortem


Frederic Camboulives, din Hatford, Connecticut, a pus pe picioare o afacere mai putin obisnuita. Mesajele post-mortem reprezinta obiectul sau de activitate. Inventivul afacerist a pornit de la ideea ca, de multe ori, ne-am dori sa le spunem "cateva" unor persoane din anturajul nostru, dar nu putem s-o facem din ratiuni care tin de bun-simt si de educatie. Numai ca aceste reguli nu mai au nici o importanta cand esti la doi metri sub pamant, nu? Asa ca Frederic ofera posibilitatea oricui sa inregistreze mesajul audio sau video, cu conditia ca acesta sa fie livrat destinatarului imediat dupa decesul "clientului". Singura problema, deocamdata, sustine afaceristul, este ca oamenilor le vine greu sa plateasca pentru un serviciu de care vor beneficia, practic, dupa deces.

Mal-praxis - Copil nascut in vasul de toaleta


Un tanar cuplu din California a trait o experienta cat se poate de periculoasa. Leah, care era gravida, a mers impreuna cu sotul ei la Spitalul Presbiterian pentru ca incepusera contractiile. Medicii au trimis-o acasa, sub pretextul ca n-a venit momentul, desi contractiile se produceau la mai putin de doua minute. Acasa, Richard Robles a auzit ingrozit tipetele sotiei care striga din toaleta ca pruncul se cazneste sa iasa. Disperat, Richard a ajuns la timp ca sa-si "adune" copilul din vasul de toaleta. Pompierii ajunsi la fata locului au declarat ca cei doi soti au procedat asa cum trebuia pentru a nu periclita viata copilului, in conditiile date.

Inventie - Microcipul care asigura plata la timp a ratelor


Americanul Chuck Lutes, dealer auto, a inventat un sistem excelent prin care se asigura ca primeste ratele in cont la timp. Acest sistem se numeste chiar "Rate platite la timp" si este constituit dintr-un microcip atasat bordului masinii. Cand termenul-limita se apropie, aparatul incepe sa bipaie. Din ce in ce mai tare, pana cand, dupa cinci zile, masina nu mai porneste. Cu ajutorul acestei inventii, procentul de persoane care-si platesc ratele la timp a crescut de la 65%, in octombrie anul trecut, la 95%. Firma la care Lutes a apelat pentru proiectarea sistemului declara ca peste 1.500 de dealeri din mai multe state folosesc inventia.

Supravietuire - Lichenii salvatori


Un excursionist din Hawaii a fost salvat de trupele de interventie dupa 5 zile petrecute in mijlocul unui camp de lava. Gilbert Dewey, in varsta de 41 de ani, pasionat de calatorii, a decis sa viziteze zona pustie din dorinta de a vedea indeaproape un vulcan activ. Temerarul s-a ratacit in mijlocul rocilor vulcanice si a fost nevoit sa se hidrateze doar cu apa stoarsa din muschii crescuti in roca, singura vegetatie din zona. Lentila de la camera de filmat era singura pe care ar fi putut s-o utilizeze pe post de oglinda, ca sa-si semnalizeze prezenta elicopterelor de salvare. Timp de 4 zile cerul a fost innorat, asa ca metoda n-a functionat. In a 5-a zi Gilbert a fost reperat.

Toane - Armasar britanic, alergic la fan


Teddy, un armasar de la o crescatorie britanica, e alergic la fan. Exact ca pe oamenii "atinsi" de febra fanului, afectiune care se manifesta in contact cu sporii de praf din iarba cosita si uscata, pe Teddy il apuca stranutul si tusea cand se afla in preajma nutretului, asa ca proprietarii i-au creat un culcus special, cu un "pat" de foi si ziare, fanul fiind strict interzis in grajdul cu pricina.
×
Subiecte în articol: antimonden