x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

22 Iul 2005   •   00:00
Lume, lume...

Salata contra hot-dog


Lauren Anderson, modelul Playboy, poarta un costum care imita foi de salata, ca protest fata de membrii Congresului consumatori de carne, care sarbatoresc in curand "Luna Hot Dog-ului".

Virgine premiate


Un proiect de lege din Uganda prevede alocarea unor sume importante de bani pentru tinerele inca virgine la terminarea liceului. "Participantele" la proiect vor suporta examene ginecologice periodice. Masura e menita sa scada riscul infectarii cu HIV, Uganda fiind una dintre cele mai afectate tari in acest sens.

Evacuare - Fumatorii risca sa ajunga in strada


Autoritatile din Boston, SUA, au procedat la evacuarea din apartament a lui Erin Carey si Ted Baar, pe baza acuzatiilor unor vecini. Acestia s-au plans ca "paratii" fumeaza excesiv si ca fumul patrunde in camera micutului lor de 4 luni. Desi contractul de locatie nu interzice fumatul in mod explicit, cuplul a fost evacuat pe baza clauzei prin care e interzis "orice deranj adus colocatarilor - galagie, mirosuri sau fum - si orice pericol pentru sanatatea acestora".

Aniversare - Nelson Mandela, erou de benzi desenate


Fostul lider sud-african Nelson Mandela a devenit erou de benzi desenate. Autoritatile cred ca aceasta e cea mai potrivita metoda prin care mesajul si valorile promovate de primul presedinte de culoare al Republicii pot fi prezervate de tineri. Initiativa apartine Fundatiei Nelson Mandela si a avut loc la 18 iulie, cu scopul de a marca cea de-a 87-a aniversare a laureatului Premiului Nobel pentru pace.

Onoare - Facea piata... nud


Nemtoaicele se tin de cuvant. Pana si fortele vigilente de ordine au fost impresionate de simtul datoriei pe care-l manifesta locuitoarele din oraselul Cologne. Aflati in preajma unui magazin deschis non-stop, in jurul orei 04:00 dimineata, acestia au dat nas in nas cu o femeie aproape dezbracata. Purta doar o camasa de blugi descheiata. Ea a explicat politiei ca a fost nevoita sa faca piata in felul asta pentru ca pierduse un pariu si nu-si putea incalca promisiunea. Politia a decis sa aplice femeii doar o sanctiune verbala, avand in vedere ca, din fericire, la ora aceea nu erau copii in preajma si nici prea multi cetateni care sa se declare ofensati de nuditatea ostentativa a "doamnei".

Hacker - Gemete "medicale" de placere


Pacientii unui medic de familie din New York au fost socati cand, in loc sa le raspunda doctorul, in receptor au auzit gemete de placere. Asta in cazul in care robotul nu anunta ca abonatul nu e disponibil, zile in sir. Specialistii au constatat ca telefonul medicului fusese "blocat" de cineva din sediul companiei de telefonie, care era direct interesat ca pacientii medicului sa se indrepte catre alt cabinet. Din cauza glumelor stupide ale functionarului, cel putin un pacient a ajuns in stare de urgenta la camera de garda, in timp ce altii au fost nevoiti sa apeleze la salvare, pentru ca medicul curant nu raspundea solicitarilor.

Bun-simt - Londonezii nu mai vor sa-si umileasca elevii


Cativa membri ai Asociatiei Profesorilor din Londra sustin interzicerea folosirii de catre cadrele didactice a cuvantului "esec" in salile de clasa, in ceea ce priveste performantele slabe ale elevilor. Psihologiii confirma ipoteza conform careia elevii s-ar putea simti descurajati si umiliti, astfel ca exista riscul ca ei sa nu mai doreasca sa-si mareasca notele. Un purtator de cuvant al initiatorilor proiectului afirma ca e discriminatoriu sa-i etichetezi astfel pe elevi dar ca, totusi, nici nu poti "renega" un cuvant existent in dictionar. Ei propun inlocuirea termenului de "esec" cu altele ca "insucces" sau "succes intarziat".

Nou - Injectii cu saliva de soparla pentru diabetici


In Statele Unite ale Americii a fost aprobata folosirea a doua medicamente noi in tratamentul diabeticilor. Ingredientul de baza al acestora este saliva provenita de la o soparla cu o infatisare teribil de hidoasa, numita "monstrul Gila". Saliva cu pricina produce efecte asemanatoare hormonilor, ajutand si la controlul functiilor ficatului si ale digestiei. Totodata, medicatia ofera pacientilor senzatia de satietate, in conditiile in care suferinzii de diabet au o dieta foarte controlata ca procent caloric, proteic s.a.m.d. Medicatia se prezinta in forma injectabila.
×
Subiecte în articol: antimonden