x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Marius Teicu: "Nu m-au tentat placerile de-o noapte"

Marius Teicu: "Nu m-au tentat placerile de-o noapte"

06 Noi 2004   •   00:00

CUPLU - Marius Teicu este un familist convins, cu o sotie geloasa

Se poate afirma ca Marius Teicu s-a nascut pentru a face muzica. De altfel, dupa cum marturiseste el insusi, niciodata nu s-ar vedea facand altceva.
ADRIAN VADUVA

Click pentru a mari imaginea
FIDEL. Cu toate ca a fost asaltat de admiratoare, Marius Teicu nu si-a inselat sotia
Inca inainte de a face primii pasi, Marius Teicu era luat de parinti la repetitii: "Am facut cunostiinta cu acest mediu artistic de cand eram un bebelus. Tata si mama faceau parte din Corul Filamonicii din Timisoara si stand azi in bratele unui tenor, maine in ale unei soprane, pur si simplu am fost "infestat" de acest "microb"". Atat scoala primara, cat si, mai apoi, liceul au fost legate de muzica. Intrarea la Conservator a fost o urmare fireasca a pregatirii anterioare a lui Marius Teicu.

DRAGOSTE. Compozitorul si-a intalnit sotia dupa ce s-a intors dintr-un turneu efectuat impreuna cu trupa Dexi. Fiind din Timisoara, tanarul Teicu avea nevoie de o gazda in Bucuresti. "Acum 30 de ani, am intrat pentru prima in aceasta casa (n.r. - unde locuieste si in prezent) si am zarit-o pe Rodica, care a devenit jumatatea vietii mele", ne-a declarat muzicianul. A fost dragoste la prima vedere, fapt intarit si de casatoria lor la doar un an dupa ce s-au cunoscut. De altfel, dupa acest episod, muzicianul a compus piesa "M-am indragostit la prima vedere", pe versuri de Ovidiu Dumitru. A fost o alegere potrivita, dovada fiind si faptul ca, in curand, vor implini 30 de ani de casnicie, una destul de linistita, fara certuri de mare amploare. Pentru a ne demonstra ca nu a exagerat cu nimic in legatura cu mariajul sau fericit, compozitorul a tinut sa sublinieze: "Un om care creeaza are nevoie de liniste, astfel munca sa va fi influentata intr-un mod negativ. Daca am reusit sa compun melodii bune de-a lungul anilor, s-a datorat si linistii sufletesti."

GELOZIE. Cu toate acestea, Teicu a marturisit ca sotia sa a fost o persoana geloasa, iar faptul ca era mereu inconjurat de admiratoare nu a facut decat sa-i accentueze acest sentiment. Daca ne gandim ca primea sute de scrisori de dragoste, telefoane, dar si ca intr-o zi s-a trezit cu o femeie la usa, este usor de imaginat puterea de convingere a compozitorului. "Pentru mine, familia a fost intotdeauna pe primul plan, iar placerile de-o noapte nu m-au tentat niciodata", ne-a povestit Teicu.

PASIUNI
In copilarie, muzicianul a fost atras de filatelie. Aceasta pasiune i-a oferit posibilitatea de a afla lucruri interesante despre diverse tari, dar si de a cunoaste mai multe amanunte despre diferite personaje istorice. Un alt hobby este legat de fotbal. Pe langa faptul ca i-a placut sa practice el insusi sportul rege, este si un suporter adevarat al echipei nationale. In timpul meciurilor obisnuia sa se manifeste foarte zgomotos, sa tipe, cu toate ca, de cele mai multe ori, urmarea jocul de unul singur. Din cauza ca striga foarte tare, se intampla mai mereu sa ramana fara voce zile intregi. O data cu inaintarea in varsta a devenit ceva mai ponderat, acum se multumeste sa ridice mainile deasupra capului, daca vreun tricolor reuseste sa marcheze.
×
Subiecte în articol: antimonden teicu