x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Padureanca revine!

Padureanca revine!

07 Feb 2005   •   00:00

MONDEN
OFERTA LA MALUL MARII - Manuela Harabor va juca in piesa "Gaitele" In sfarsit, actrita Manuela Harabor (36 de ani) revine in centrul atentiei. Primavara aceasta, ea va demara repetitiile pentru rolul din comedia "Gaitele". Dar, atentie!, ne pregateste si un film.
SIMONA ECOVOIU, ROXANA I. ANCUTA

Inainte de a pleca in America, unde a ales sa traiasca ani buni, Manuela Harabor sau Padureanca, cum i s-a mai zis, dupa rolul din celebrul film, a trait mai ales din reclame.

NOROCOASA. Chipul sau frumos i-a sensibilizat pe producatorii de spoturi publicitare, astfel ca a facut reclama la pulovere din angora, la margarina, dar si la produse cosmetice: "Salariul de la teatru nu era suficient, dar am avut norocul ca de fiecare data cand ramaneam fara bani, ma gandeam «Doamne, de ar mai pica ceva, iar in ziua urmatoare se ivea cate o oferta»".

In 1995, frumoasa romancuta l-a cunoscut pe fostul ei sot, pe Soli Shaltiel, un prosper om de afaceri american, de origine israeliana. "L-am intalnit la opt luni dupa ce facusem o reclama pentru Confex. Colabora de mai multi ani cu acea fabrica de confectii. A intrebat de mine si dupa un timp s-a intamplat ca sa ne faca cunostinta cineva. A fost dragoste la prima vedere. Trei saptamani mai tarziu eram impreuna la New York. Ne-am casatorit si am locuit trei ani la New York si doi la Miami, dupa care ne-am hotarat sa venim in Romania".

AFACERI. Manuela i-a sugerat lui Shaltiel sa inceapa o afacere aici si iata ca, de cinci ani, se ocupa de Compania de productie de film "Kentauros", primul platou de filmare fiind amenajat la Stefanesti, o comuna amplasata la vreo 10 km de Bucuresti. Intreg complexul va numara, la sfarsitul lui 2007, opt platouri, dintre care unul de 5.000 mp. Asociatii celor doi sunt Fred Caruso si Eric Swab, cineasti de talie mondiala, alaturi de care vor produce filme cu bugete de 70-80 de milioane de dolari. Totusi, cum calatorului ii sade bine cu drumul, si actorului, orice alta afacere si-ar deschide, tot la roluri ii zboara gandul.

Manuela a declarat, victorioasa: "Peste trei saptamani voi incepe repetitiile la piesa «Gaitele», ce va avea premiera pe scena Teatrului National din Constanta. Va fi nevoie sa fac naveta, dar nu conteaza". Si asta nu este tot: "In cel mult doua luni ma voi afla si pe platoul de filmare. Voi juca intr-un film al carui scenariu il consider foarte interesant. Cu putin noroc, productia va avea si succes". Manuela Harabor spera ca cinematografia autohtona sa se redreseze: "Avem actori si regizori foarte buni, putem face treaba buna si aici, la noi".

OPTIMISTA

"Peste trei saptamani voi incepe repetitiile la piesa «Gaitele», ce va avea premiera pe scena Teatrului National din Constanta. Va fi nevoie sa fac naveta, dar nu conteaza. In cel mult doua luni ma voi afla si pe platoul de filmare. Voi juca intr-un film cu un scenariu pe care il consider foarte interesant. Cu putin noroc, productia va avea succes". - Manuela Harabor, actrita

TARANCUTA CU BUJORI...
BAFTOASA. Manuela Harabor a ajuns din nou in atentia regizorilor
Desi a jucat in aproape 20 de productii cinematografice, intre 1972 si 2003, lumea o stie cu un singur nume: Padureanca. Nu a reusit sa depaseasca aceasta bariera si publicul a amprentat-o. "Mi-a marcat si mi-a schimbat destinul. Padureanca mi-a dat botezul profesiei, dar este o stacheta pe care mi-am propus sa o depasesc, pentru ca Padureanca de acum 18 ani nu mai este". Pentru Padureanca s-au dat probe trei luni, iar pe listele de asteptare erau peste 30 de actrite. Regizorul filmului, Nicolae Margineanu, crede ca Manuela Harabor arata extraordinar, dar nu era formata ca actrita, fiind, pe vremea aceea, prea tanara. Pentru a intra mai bine in pielea personajului, actrita a fost trimisa la Arad, in satul Zimbru, de unde venea Padureanca in cartea lui Slavici. "In acele cinci zile de pregatiri am cosit iarba, am muls vaca, am udat curtea, am umblat desculta. Trebuia sa uit de mersul de fata nascuta la oras".
×