x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Portugalia - Initiativa pro siesta

Portugalia - Initiativa pro siesta

de Adriana V. Paduraru    |    04 Apr 2006   •   00:00

Orasul Estremoz din provincia Alentejo (sudul Portugaliei) a gazduit la sfarsitul saptamanii trecute "prima conferinta internationala dedicata siestei", pentru a sensibiliza publicul in privinta beneficiilor odihnei cotidiene, noteaza AFP.

Britanicii dau bani pe cultura


Britanicii cheltuiesc pentru cultura si distractii 7,9% din PIB, mai mult decat locuitorii tuturor altor tari din lume, informeaza Rompres. Putin in urma englezilor s-au plasat australienii, cu 7,2% din PIB. Cheltuielile cuprind, printre altele, sumele pentru carti, ziare, bilete la film, teatru si CD-uri.

Vine barza! - Inca un "fratior" pentru Harry Potter


Scriitoarea britanica J.K. Rowling (foto), "mama" tanarului vrajitor Harry Potter, a anuntat ca este insarcinata in trei luni si jumatate, informeaza Rompres. Rowling mai are trei copii: Jessica (12 ani), David (3 ani) si Mackenzie (1 an). Data la care se va naste "fratiorul" lui Harry Potter este in jur de 23 septembrie. Ca si in cazul celorlalti copii ai sai, scriitoarea a refuzat sa cunoasca sexul micutului. "Mama" lui Harry Potter le-a cerut fanilor sai sa nu-i ofere cadouri pentru bebelusul ei, ci sa le trimita pe adresa orfelinatelor din Romania, unde sunt copii "care au mai multa nevoie de ele decat am eu". In zilele urmatoare, mai multe organizatii de fani ai "vrajitoarei" J.K. Rowling vor organiza o colecta de fonduri ce vor fi donate unei ONG din Romania ce se ocupa de ajutorarea copiilor orfani cu handicap fizic sau mintal.

Cupa Mondiala - Film despre suporteri


Scoala internationala de cinema a Tarii Galilor va gira filmul "Lumea noastra este rotunda", consacrat suporterilor care vor fi prezenti la Cupa Mondiala din Germania (9 iunie-9 iulie). In acest scop, 32 de studenti la Regie de la celebra scoala vor fi prezenti la competitie, urmarind reactiile suporterilor pe masura ce echipele ies din competitie, atentia focalizandu-se asupra celor care vor mai avea favoritii in turneu, pentru ca la final sa fie prezenti pe pelicula doar "campionii mondiali" ai galeriilor, informeaza Rompres. Ideea a fost lansata de o producatoare tanara, de numai 24 de ani, Nina Gertenberger, si de trei tineri regizori (Nathan McKintosh, Kurt William si Iain Paterson), iar intentia este sa fie difuzat in intreaga lume. Filmul nu este dedicat numai fanaticilor fotbalului, ci tuturor celor care se intereseaza de povesti ale oamenilor de pretutindeni, scenariul concentrandu-se asupra istoriilor individuale, pentru a demonstra cum fotbalul poate uni o lume atat de diversa.

Portugalia - Initiativa prosiesta


Orasul Estremoz din provincia Alentejo (sudul Portugaliei) a gazduit la sfarsitul saptamanii trecute "prima conferinta internationala dedicata siestei", pentru a sensibiliza publicul in privinta beneficiilor odihnei cotidiene, noteaza AFP. "Traditia siestei tinde sa se piarda in zilele noastre din cauza globalizarii si a ritmului din ce in ce mai rapid de viata. Respectarea ciclurilor si ritmurilor biologice pe durata intregii zile este indispensabila bunului echilibru al sanatatii fizice si mentale", este de parere Raul Cordeiro, profesor la Scoala Superioara de Sanatate de la Portalegre. Participantii la conferinta au misiunea de a sensibiliza publicul in privinta beneficiilor siestei si de a combate prejudecatile legate de aceasta, explica Miguel Prates, avocat si presedinte al Asociatiei Portugheze a Prietenilor Siestei (APAS).

Australia - Ursuletii Natiunilor Unite


In Sydney, la Harbour’s Circular Quay, cativa dintre cei 124 de "Ursuleti ai Natiunilor Unite". Fiecare statueta reprezinta cate un stat membru al ONU si este viu colorata de un artist de seama al tarii respective. De la debutul acestei manifestari caritabile, organizata prima oara la Berlin in anul 2003, ursuletii s-au "plimbat" deja prin Hong Kong, Istanbul, Tokyo si Seul.


Baita la Gradina Zoologica


Elefantica Trinh se bucura de o baie revigoranta la Gradina Zoologica din Leipzig (Germania), oferindu-le vizitatorilor un spectacol pe cinste. Cu acest prilej, a fost inaugurat "Templul elefantilor", un loc in care sunt amenajate in aer liber mai multe tarcuri si bazine destinate simpaticelor pachiderme.

×
Subiecte în articol: antimonden