x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden O poză oficială cu prințesa Kate și cei 3 copii, retrasă de 4 agenții de presă pentru că ar fi falsă

O poză oficială cu prințesa Kate și cei 3 copii, retrasă de 4 agenții de presă pentru că ar fi falsă

de Redacția Jurnalul    |    11 Mar 2024   •   09:30
O poză oficială cu prințesa Kate și cei 3 copii, retrasă de 4 agenții de presă pentru că ar fi falsă
Sursa foto: Hepta

Patru agenții foto au retras fotografia prințesei de Wales, din cauza îngrijorărilor că a fost „manipulată”, scrie BBC. Imaginea o arăta pe Kate alături de cei trei copii.

Imaginea, realizată de prințul William și difuzată de Palatul Kensington cu ocazia Zilei Mamei, o înfățișa pe Catherine alături de cei trei copii ai cuplului.

Însă Associated Press a fost prima care a retras imaginea, deoarece „nu îndeplinea” standardele foto ale agenției. Agenția a remarcat o „inconsecvență în alinierea mâinii stângi a prințesei Charlotte”.

Palatul Kensington a refuzat să comenteze.

Fotografia o arată pe prințesă stând jos, înconjurată de prințesa Charlotte, prințul Louis și prințul George, acesta din urmă ținând brațele după gâtul mamei sale..

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

A fost prima fotografie oficială a Prințesei de Wales de la operația abdominală suferită în urmă cu două luni. De atunci, ea a stat departe de ochii publicului.

Imaginea a fost postată pe conturile de socializare ale Prințului și Prințesei de Wales, cu un mesaj din partea lui Catherine care spunea „Vă mulțumim pentru urările voastre amabile și pentru sprijinul continuu din ultimele două luni. Vă doresc tuturor o Zi a Mamei fericită”.

A devenit o obișnuință pentru cuplul regal să publice propriile fotografii de la ocazii speciale de familie. De cele mai multe ori, fotografiile sunt făcute de Catherine și sunt oferite presei cu instrucțiuni privind modul în care pot fi folosite.

Imaginea de Ziua Mamei a fost inclusă pe prima pagină a mai multor ziare naționale și site-uri web, inclusiv BBC News, și a fost folosită în buletinele de știri de la televizor - din nou, inclusiv la BBC.

Dar, duminică târziu, Associated Press, una dintre numeroasele agenții internaționale care au distribuit fotografia, a emis o erată, potrivit căreia „La o inspecție mai atentă, se pare că sursa a manipulat imaginea. Nu va fi trimisă nicio fotografie de înlocuire”.

O a doua agenție de știri, Reuters, a declarat că și ea a retras imaginea „în urma unei revizuiri post-publicație”. Aceasta a fost urmată de o a treia agenție, AFP, care, de asemenea, a emis o „notificare de eliminare obligatorie”.

Getty Images a devenit cea de-a patra organizație care a retras fotografia.

PA Media, cea mai mare agenție de știri din Marea Britanie - prin intermediul căreia Familia Regală își publică în mod regulat informațiile oficiale, inclusiv către BBC - a declarat că nu a eliminat imaginea. Însă, un purtător de cuvânt a declarat că agenția a cerut clarificări urgente de la Palatul Kensington cu privire la îngrijorările ridicate în legătură cu manipularea.

Cele mai multe organizații de știri își urmează propriile orientări stricte privind utilizarea fotografiilor manipulate, folosindu-le doar atunci când sunt însoțite de o explicație care să ateste că imaginea a fost modificată față de original.

Agențiile de știri, cum ar fi AP, se angajează, prin urmare, față de clienții lor să se asigure că fotografiile lor sunt corecte și nu sunt manipulate digital.

Regulile AP permit doar „ajustări minore” în anumite circumstanțe, inclusiv eliminarea prafului de pe senzorii aparatului foto.

Catherine, în vârstă de 42 de ani, a petrecut 13 nopți la London Clinic, lângă Regent's Park, în centrul Londrei, în urma operației. Prințul William și-a vizitat soția în timpul șederii sale, iar aceasta a fost vizitată de rege înainte de a urma propriul tratament acolo.

Palatul a împărtășit puține detalii despre starea ei, care a stârnit speculații semnificative pe rețelele de socializare, dar a declarat că nu este cancer.

Echipa care o susține pe prințesă pe măsură ce se recuperează este mică și se limitează la cei mai apropiați de ea.

La momentul internării sale, Palatul a declarat că prințesa a dorit ca informațiile medicale personale să rămână private, adăugând că a vrut să „mențină cât mai multă normalitate pentru copiii ei”.

Palatul a declarat că va oferi actualizări privind recuperarea ei doar atunci când vor exista informații noi și semnificative de împărtășit.

Duminică dimineață, s-a crezut că fotografia va potoli unele dintre cele mai extreme teorii legate de absența prințesei de pe scena publică. Dar în câteva ore, rețelele de socializare au fost înnebunite de imagini mărite ale manșetei stângi a prințesei Charlotte și ale degetelor prințului Louis.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: printesa kate poza ziua mamei