x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Puya: "Nu ne plac băşinile"

Puya: "Nu ne plac băşinile"

de Catalina Iancu    |    15 Mai 2008   •   00:00
Puya: "Nu ne plac băşinile"

FOARTE SINCER ● Dă tonul muzicii de tolăneală
Nu există român pe care să nu-l doară-n cot la un moment dat. La figurat, evident. Puya, însă o zice pe direct: "Ne doare-n pulă".Şi încă de două ori: o dată... în capul albumului şi a doua oară... remix! Asta pe noul lui CD, primul din cariera solo, intitulat "Muzică de depravare şi tolăneală".



FOARTE SINCER ● Dă tonul muzicii de tolăneală
Nu există român pe care să nu-l doară-n cot la un moment dat. La figurat, evident. Puya, însă o zice pe direct: "Ne doare-n pulă".Şi încă de două ori: o dată... în capul albumului şi a doua oară... remix! Asta pe noul lui CD, primul din cariera solo, intitulat "Muzică de depravare şi tolăneală".


  • Jurnalul Naţional: De ce "Ne doare-n pulă" de două ori pe acelaşi CD?
Puya: Piesa are un remix crunk de aia e de două ori pe album. Mi-au plăcut ambele variante…


  • De ce şi mai ales de cine "Ne doare" (pe noi, românii în general, şi pe tine în special)?
Ne doare în p*lă de toată pseudoaristocraţia asta care se numeşte high class sau lume bună de copii de bani gata cu b*şini în cap, curve care se dau doamne şi oameni de afaceri care au sărăcit mii de oameni. Nouă nu ne plac băşinile şi figurile şi mai ales oamenii care pozează în ce nu sînt de fapt. Urîm diplomaţia pentru că e limbajul politicienilor şi al oamenilor falşi.


  • Nu rîvneşte după faimă
Ce anume ţi-ai dori şi ce ai cere dacă ai găsi lampa lui Aladin sau peştişorul de aur?
În primul rînd bani şi după aia, cu a doua şi a treia dorinţă mă descurc şi singur. Pot să arunc lampa în seif şi peştişoru’ pe grătar…


  • Cînd îţi pui capul la contribuţie?
Inspiraţia nu e ceva care să vină cînd vrei tu... să zicem că atunci cînd vine lucrez foarte mult în studio. Inspiraţia ţine foarte mult de starea în care te afli. Sînt zile mai bune şi zile mai proaste. Din fericire, la ultimul album piesele au curs una după alta. Inspiraţia ţine foarte mult şi de stilul de viaţă.


  • Ţie "Cînd îţi merge bine"?
Mie îmi merge bine cînd am bani în buzunar, prieteni lîngă mine şi linişte. Nu rîvnesc aşa mult după faimă şi publicitate.


  • Defineşte "Ceva firesc".
Piesa vorbeşte de la sine. Culmea e că place mai mult la băieţi. Foarte mulţi mi-au zis că se regăsesc în piesa aia. Piesa a venit în urma unei discuţii cu o prietenă. Mi-a spus: "Puya, la tine toate femeile sînt nişte curve, prea le faci de că*at prin toate piesele. Atunci m-am gîndit să fac o piesă despre celelalte femei, alea care ai vrea să-ţi crească copiii, nu alea de prin camerele de hotel. Pentru că eu chiar le apreciez.


  • Care ar fi primele trei lucruri pe care l-ai face dacă ai fi superpotent financiar?
Crede-mă că habar nu am. Aş încerca să îmi ajut familia în primul rînd, fiindcă ei sînt totul pentru mine. Probabil aş face clipuri nonstop sau aş produce filme. Cu siguranţă m-aş implica în proiecte sociale. Sau mi-aş băga picioru’ în tot şi m-aş retrage undeva. De multe ori mă gîndesc la bogaţii lumii. Dacă ai milioane de dolari, la ce te mai duci la muncă dimineaţă? Nu ar fi nici un dezastru dacă ai trăi restul vieţii într-o vacanţă continuă. Pentru ce mai luptă?


  • Care este "Teoria furăciunii"?
"Teoria furăciunii" e una dintre piesele mele preferate. Am încercat să găsesc o explicaţie logică la pofta românilor de a fura. M-am gîndit că poate e ceva genetic, ceva tradiţional. Ca băutura de exemplu.


  • Care a fost cel mai mare compromis pe care a trebuit să-l faci?
Nu ştiu care a fost cel mai mare compromis din carieră… Tot ce pot să îţi spun că niciodată nu am făcut ceva de care eu să mă simt stînjenit sau de care să îmi fie ruşine… chiar dacă de multe ori am greşit.


  • Cele mai trăsnite lucruri pe care le-ai făcut pentru bani?
Pentru bani nu faci lucruri trăsnite. Pentru bani faci lucruri riscante, asta depinde cît de mult îi vrei. Eu cîştig din muzică de la vîrsta de 17 ani. Să zicem că am avut mereu bani pe mînă… a mers şi mai bine, şi mai rău – aşa e în tenis.


Îi plac fetele cu personalitate

  • De ce o "Poveste tristă" (şi nu una veselă, că doar e muzică de depravare)?!
Un album complet în viziunea mea trebuie să aibă toate genurile de melodii: vesele, dure, de club, triste… aşa ca pentru toată lumea. În plus, mult mai uşor fac piese triste decît vesele.


  • Îţi plac fetele rele numai în versuri sau şi-n viaţa de zi cu zi?
Îmi plac fetele cu personalitate… Culmea, fetele astea care vorbesc cu "ce faci frate" şi se îmbracă băieţeste mi se par penibile… o femeie trebuie să fie sexy, să se poarte ca o femeie, nu s-o ardă băieţeşte.


  • Crezi că lumea ştie cine eşti (cu adevărat)?
Nu prea are cum să ştie cine sînt eu cu adevărat. Ar trebui să o ardă mai mult timp cu mine ca să ajungă să mă cunoască cît de cît. Da’ ştii ceva? Cîteodată şi eu mă întreb cine sînt eu cu adevărat.


  • Ce ai spune despre tine dacă ai avea ocazia să te lauzi?
Că am învăţat să trec peste eşecuri mi se pare cel mai mare avantaj în viaţă… să rămîi demoralizat, deprimat într-o chestie e aiurea.


  • Mai e foame de bani în showbizul mioritic?
În showbiz lumea-i mai în foame decît spălătorii de parbriz!


×
Subiecte în articol: antimonden bani