x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Record - Friptura de 285,60 metri

Record - Friptura de 285,60 metri

de Adriana V. Paduraru    |    26 Noi 2005   •   00:00
Record - Friptura de 285,60 metri

Patru macelari din Franta au anuntat ca au preparat cea mai mare friptura din lume, in lungime de 285,60 metri si greutate de 2.148 de kg. Ei au muncit 292 de ore si au utilizat carnea de la 150 de porci.

Miss Penitenciar 2005 in Brazilia

Angelica Macua, o cetateana angoleza care ispaseste o pedeapsa de cinci ani de inchisoare pentru trafic de droguri, a fost aleasa Miss Penitenciar 2005, la capatul unui concurs de sase ore la care au participat 40 de femei detinute in zece inchisori din regiunea Sao Paulo. Candidatele executa pedepse pentru tot felul de infractiuni, de la trafic de droguri pana la jaf armat.

Aisberg cantator

Oameni de stiinta germani au descoperit un aisberg care canta. Undele sonore emise de aisberg au frecventa de 0,5 hertzi, adica mult prea scazuta pentru a fi auzite de catre oameni, dar in cazul rularii lor la o viteza mai mare, aisbergul suna precum un roi de albine sau o orchestra care isi acordeaza instrumentele.

Record - Friptura de 285,60 metri

Patru macelari din Salbris (Franta) au anuntat ca au preparat cea mai mare friptura din lume, in lungime de 285,60 metri si in greutate de 2.148 de kg, relateaza AFP. Ei au muncit 292 de ore si au utilizat carnea de la 150 de porci. Macelarii au anuntat ca vor incerca sa imbuntateasca performanta peste 2 ani. Friptura-record a fost portionata si scoasa la vanzare.

Nunta - Elton John se insoara in decembrie

Starul muzicii pop Elton John se va casatori la 21 decembrie cu iubitul sau, David Furnish, imediat ce va intra in vigoare, in Anglia, noua lege privind uniunile civile, relateaza AFP. "Ceremonia in sine va fi extrem de intima. Nu vor participa decat parintii lui David, parintii mei si noi doi. Va fi o mica petrecere in familie si apoi vom merge undeva seara, dar nu am stabilit inca detaliile", a declarat Elton John. Casatoriile intre homosexuali nu sunt autorizate in Marea Britanie, dar incepand cu data de 5 decembrie, cuplurile homosexuale vor putea incheia uniuni civile. Acestea trebuie anuntate cu 15 zile inainte, de aceea John s-a gandit la data de 21 decembrie.

Studiu - De ce a surzit Beethoven?

Oameni de stiinta americani spera sa afle motivul pentru care Ludwig Van Beethoven si-a pierdut auzul la varsta de 27 de ani, dupa ce au demonstrat ca mai multe bucati de craniu descoperite intr-o cutie de tinichea apartin intr-adevar compozitorului german. Cercetatori din cadrul Universitatii San Jose din California au petrecut patru ani studiind bucatile de craniu, descoperite in cutia mostenita de americanul Paul Kauffman. El crede ca ramasitele au fost sustrase din Viena de catre bunica sa, in timpul ocupatiei naziste din cel de-al doilea razboi mondial. Ludwig Van Beethoven a murit in anul 1827, la varsta de 56 de ani.

Furt - Jaf cu aspiratorul

Doua femei de serviciu sunt anchetate pentru folosirea unor aspiratoare industriale in vederea "absorbirii" monedelor din automatele unui cazino din Slovenia. Femeile, ale caror nume nu au fost date publicitatii, sunt suspectate ca au sustras sute de mii de euro din automatele cazinoului Korona, dupa ce directorul localului a observat ca banii dispareau noaptea, dupa inchidere. Politistii care investigheaza cazul cred ca, timp de mai multe luni, femeile au folosit aspiratoare industriale pentru a extrage monedele din automate, reusind sa fure aproape 500.000 de euro.

India - Elefant ucis de un tren

Un elefant adult asiatic a fost lovit si ucis joi noapte de un tren in statul indian Assam, situat in nord-estul Indiei, relateaza Rompres. "O turma de circa 17 elefanti salbatici traversa calea ferata in apropierea satului Thakurkuchi, iar unul dintre ei a fost surprins de tren", a declarat inspectorul de politie N. Mahanta. Pasagerii trenului nu au avut de suferit. Incidentul a avut loc intr-o regiune impadurita de la periferia orasului Gauhati, capitala statului Assam.
×
Subiecte în articol: antimonden