x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Savoy, interzis la TVR

Savoy, interzis la TVR

27 Ian 2005   •   00:00

Marian Nistor a implinit 40 de ani. De cariera, cu 37 de albume si peste zece mii de spectacole! In timp, publicul l-a asimilat pe solistul Marian Nistor cu numele de Savoy, asa ca vocea si trupa au crescut si s-au dezvoltat impreuna.

Marian Nistor si Dorina Paraschiv
Chiar daca accepta greu regulile actualei piete muzicale, Savoy nu da semne de oboseala si este in continuare vandabil. Marian Nistor se adapteaza, inventeaza stiluri noi si cauta sponsori. Dovada este chiar albumul aniversar, un dublu CD in care cele mai cunoscute melodii care au consacrat trupa sunt insotite de noile creatii in stil pop-lautaresc. Dorindu-si o revenire in forta, Marian Nistor, sustinut de doamna lui, Dorina Paraschiv (asa cum ii place muzicianului sa-i spuna sotiei), a scos pe piata "Tigancusa", un album pop cu influente lautaresti, si "Frumoasa pescarita" - un album "best of".

CENZURA. Cu toate acestea, muzica lui Marian Nistor este cenzurata! Televiziunea nationala ii refuza prezenta in emisiuni, chiar daca exista cereri insistente din partea telespectatorilor din tara sau din diaspora. Mai mult, Dorina Paraschiv Nistor, una dintre putinele interprete de muzica populara din judetul Ialomita, a fost taiata de pe lista solistilor acceptati de realizatorii emisiunilor de folclor de la TVR. "Nu inteleg de ce nu sunt dorita la Televiziunea Romana. Eu respect portul si am un repertoriu deosebit. Nici Marian nu este pe lista invitatilor! Ce au cu noi?", se intreaba artista.

Partenera pe scena si in viata, Dorina Paraschiv ii dezvolta artistului Marian Nistor un adevarat cult. Jura cu mana pe inima ca si-a gasit jumatatea si traieste numai pentru implinirea artistica a sotului sau. Nu se mai gandesc la urmasi, dar amandoi isi canalizeaza afectiunea spre Brotacel, un testos cu varsta improbabila, care respecta linistea si atmosfera creatoare din familia Nistor. (Catalina A. Osman)

×
Subiecte în articol: antimonden nistor