x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Televiziunile germane de prestigiu, bucuroase de nominalizările la New York Festivals World's Best Television & Films

Televiziunile germane de prestigiu, bucuroase de nominalizările la New York Festivals World's Best Television & Films

14 Feb 2014   •   11:31
Televiziunile germane de prestigiu, bucuroase de nominalizările la New York Festivals World's Best Television & Films

Festivalul de Film de la New York (New York Festivals World's Best Television & Films) este unul de prestigiu internaţional, fiecare televiziune care participă şi este nominalizată la una din categoriile concursului, fiind foarte mândră de această realizare. Exemplu sunt articolele apărute în presa germană, care scot în evidenţă realizările celor mai importante televiziuni la acest concurs:

Postul Tv NDR

La Festivalul de Film de la New York , unul dintre cele mai importante festivaluri de televiziune din lume, din partea televiziunii NDR au participat două documentare, fiecare primind premiul "World Gold Medal", iar un al treilea documentar a fost recompensat cu "World Silver Medal".

"Aghet - un genocid" de la scenaristul şi regizorul Eric Friedler a fost premiat la categoria "program de documentare / informare". Medalia de Aur a primit-o şi documentarul "Ciocolată murdară", fiind premiat la categoria "probleme sociale" . Medalia de argint a fost câștigată de documentaruldrama NDR "Sfârșitul lui Eichmann - dragoste, trădare, moarte " în regia lui Raymond Ley .

Documentarul "Aghet - Un genocid" spune povestea genocidului armenilor în timpul Primului Război Mondial, în care până la 1,5 milioane de oameni au murit în Imperiul otoman - turc .

Documentarul dramă "Sfârșitul lui Eichmann - dragoste, trădare, moarte", spune, printr-o întrepătrundere densă de imagini istorice, rapoarte ale victimelor și ale martorilor,  povestea necunoscută şi aproape de necrezut a deportării în masă a evreilor europeni .

Documentarul "Ciocolată Murdară" arată că industria de ciocolată este mânjită de traficul de copii și munca grea la care sunt supuşi aceştia. Jurnalistul de investigație și regizorul Miki Mistrati a călătorit împreună cu cameramanul său în Africa, la Mali și de acolo la Coasta de Fildeș , cel mai mare producător din lume de boabe de cacao . El a găsit dovezi că minorii sunt folosiţi pe plantațiile de cacao ca sclavi.



Postul Tv ZDF

"The Silence " a fost producţia care le-a adus nemţilor de la ZDF Medalia World Gold la New York Film Festivals pentru cea mai buna drama TV .

"Silence" este debutul în lumea filmului a lui Baran bo Odar și deja a câștigat mai multe premii, inclusiv Premiul International de Literatura de Film a Târgului de Carte din Germania și Premiul publicului de televiziune.

Festivalul de Film de la New York a fost fondat în 1963 și este cel mai vechi și cel mai prestigios festival de film internațional în Statele Unite ale Americii . Filmele sunt selectate de către contrapartide situate în Lincoln Center - Societatea de Film din New York.



Postul Tv SWR

"George" este documentarul dramă care a adus World Gold Medal pentru televiziunea germană, învingând concurenţa puternică a peste 50 de candidaţi din toată lumea.

"George" spune povestea unui bărbat care trece prin drame existenţiale în Germania nazistă. Imaginile istorice, interviurile cu personajele vremii şi cadrele din vremea războiului au impresionat membrii juriului care au oferit Medalia de Aur acestui documentar dramă.



Mihai Gâdea a arătat joi seară la Sinteza zilei şi alte exemple ale televiziunilor din Germania care se mândresc cu faptul că au fost premiate la New York Festivals World's Best Television and Films. Mai mult, secretarul de stat al SUA John Kerry, care face parte din board-ul unei companii premiate, se mândreşte cu bronzul obţinut la prestigioasa competiţie la care Antena3 a luat aurul.

"Antena 3 a câştigat şi ea medalia de aur, iar televiziunea germană RTL II se laudă pe site-ul lor cu faptul că au primit o medalie de bronz la acelaşi festival.  (...) Din boardul de conducere al unei companii care a primit o medalie de bronz face parte chiar secretarul de stat al SUA, John Kerry, care este mândru de faptul că a primit medalia de bronz, acolo unde România a primit medalia de aur. Iar mizeriile astea umane îşi permit să arunce cu lături nu doar în copiii aceştia şi în Antena3, ci şi într-o competiţie globală", a spus Mihai Gâadea.

Mihai Gâdea a prezentat şi unele materiale premiate la New York Festivals World's Best Television and Films, materiale realizate de televiziuni renumite precum CNN, Discovery, BBC sau NBC.

"Ştiţi ce este minunat? Uitându-te la aceste materiale, ştiţi ce este impresionant? Când te uiţi la materialul În premieră premiat anul trecut, (observi) că nu este cu nimic mai prejos de ceea ce am văzut aici", a spus Mihai Gâdea.


El a mai subliniat că munca persoanelor de la Antena3 nu poate fi denigrată de unele personaje din România şi a anunţat că îl va da în judecată pe Robert Turcescu pentru astfel de declaraţii.

"Acest băiat s-a luat de faptul că Antena3 şi nişte oameni minunaţi de la Antena 3 care au lucrat mult sunt nominalizaţi la una dintre cele mai prestigioase competiţii din lume. DIn 1957, New York Festivals World's Best Television and Films dă premii în fiecare an, recompensează pe cei mai buni oameni din aceste industrii. Şi nu poate să vină totuşi unul care a luat bani de la Becali ca şpagă şi să aibă evaluări. Mă, dacă eşti bun, concurează şi tu. (...) Dar cu ce să concurezi, cu emisiuni la care îi iei interviuri în genunchi lui Traian Băsescu? Nu poţi. N-ai cum. Dar în momentul în care nişte oameni foarte buni de televiziune sunt nominalizaţi, măcar taci din gură, dacă n-ai altceva de spus", a comentat Mihai Gâdea..

×