x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Marea dragoste a Tinei Turner. Cine este bărbatul care i-a schimbat viața: „Mă întrebam ‘De unde a apărut?’”

Marea dragoste a Tinei Turner. Cine este bărbatul care i-a schimbat viața: „Mă întrebam ‘De unde a apărut?’”

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2023   •   21:30
Marea dragoste a Tinei Turner. Cine este bărbatul care i-a schimbat viața: „Mă întrebam ‘De unde a apărut?’”
Sursa foto: Hepta

Vestea morții Tinei Turner a bulversat lumea muzicală, și nu numai. Avea 83 de ani și a fost supranumită „Regina Rock and roll-ului”.

S-a remarcat prin vocea puternică, prezența scenică și longevitatea carierei sale, a fost compozitoare, cântăreață și scriitoare.

Dar, dincolo de succesul uriaș, viața personală a fost plină de provocări. S-a căsătorit cu Ike Turner la 23 de ani, după o relație care a început încă de când avea 17 ani, și alături de care a pus bazele grupului muzical The Ike & Tina Turner Revue. Însă viața alături de el a fost un coșmar, având parte de certuri și bătăi dese, temându-se de mai multe ori pentru viața ei. A reușit până la urmă să-l părăsească, împreună cu cei  patru copii, dintre care doi erau doar ai lui Ike. 

Dragostea adevărată i-a apărut în cale la 47 de ani, când s-a îndrăgostit de Erwin Bach, un producător muzical în vârstă de 30 de ani. L-a cunoscut în 1985, când acesta a așteptat-o la aeroport, artista urmând să susțină un concert în Germania. Era director executiv la casa de discuri EMI iar întâlnirea i-a adus împreună pentru tot restul vieții. 

„A fost dragoste la prima vedere. Avea cel mai frumos chip. Nu putea fi trecut cu vederea. Mă întrebam ‘De unde a apărut?’. Atât de bine arăta. Inima îmi bătea cu putere. Cred că însemna că îmi întâlnisem sufletul pereche. Îmi tremurau mâinile", a povestit Tina Turner într-un interviu pentru Oprah Winfrey.

Dar el era calm și detașat, ceea ce a  făcut-o să se îndrăgostească de el. „Eu îmi făceam treaba", a spus Erwin în același interviu, scrie viva.ro.

„Era atât de diferit. Atât de relaxat. Atât de confortabil și fără pretenții. Uneori, câteva secunde îți schimbă viața pentru că simți acea scânteie, acea conexiune instantă. Este acea fericire despre care vorbesc oamenii, când nu îți dorești nimic altceva decât să inspiri adânc și să spui că totul este bine. Este o stare minunată", a spus artista. Ea este cea care a făcut primul pas și l-a invitat în oraș.

S-au căsătorit în 2013 ,după 28 de ani împreună. La câteva săptămâni după nuntă, Tina a suferit un atac de cord. 

„M-am trezit și am simțit ca și cum un fulger m-a lovit în cap și în piciorul drept. Am încercat să vorbesc, dar nu reușeam să scot cuvintele pe gură. Suferisem un atac de cord. A fost o lovitură puternică pentru corpul meu. Partea dreaptă era amorțită. A fost nevoie să lucrez cu un terapeut și să învăț să merg din nou. Medicul meu era îngrijorat de faptul că tensiunea arterială ridicată îmi putea afecta rinichii. Un medic specialist m-a informat că rinichii mei funcționau la o capacitate de numai 35%", a declarat cântăreața pentru El Pais. 

În anul 2016 a fost diagnosticată cu cancer intestinal însă efectele chimioterapiei au fost atât de nocive încât Tina s-a hotărât să apeleze la homeopatie. Nu a fost idee prea bună deoarece rinichii au ajuns să funcționeze la o capacitate de numai 20%, astfel că medicii i-au prezentat două variante: dializa sau transplantul. Și atunci Erwin Bach i-a donat un rinichi care i-a salvat viața. 

„Nu vreau o altă femeie sau o altă viață", i-a spus Erwin.

Artista a spus că decizia ei greșită a dus-o la un pas de moarte.

„Consecinţa ignoranţei mele a ajuns să provoace o problemă de viaţă şi de moarte. În acel moment de învinovăţire, am aflat ceva minunat despre Erwin. Nu mi-a reproşat niciodată că am greşit. În schimb, a fost loial, blând şi înţelegător, şi hotărât să mă ajute să trec prin asta în viaţă", a povestit Tina Turner.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: tina turner Erwin Bach