x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Trupa Stigma si-a pierdut iar vocea

Trupa Stigma si-a pierdut iar vocea

17 Ian 2005   •   00:00

MONDEN
POLIVALENT - Pe langa compozitor si textier, Cornel Sorian va fi si solist Tensiunile din interiorul trupei Stigma, tinute departe de urechile fanilor, au degenerat ieri intr-un mic scandal mediatic. Acuzele si deciziile irevocabile au inceput sa "curga" inca de la primele ore, in "Dimineata deMenta" de la Radio 21.
DANA CIOBANU, DANA ANDRONIE

A FOST ODATA STIGMA. Claudiu (stanga) si Cornel au fost colegi de trupa doar doi ani
Daca Emanuel, fostul solist Stigma, a plecat in tacere, preferand sa nu spulbere misterul hotararii lui de "divort", Claudiu Mirica, pana mai ieri vocea trupei, a declansat un tsunami prin declaratiile sale belicoase. Ruptura este revendicata de ambele parti. Claudiu spune ca el a luat decizia de a parasi trupa, inca de acum o saptamana. Pe de alta parte, Cornel afirma ca, in urma unei sedinte de urgenta tinuta duminica seara, in absenta "demisului", Stigma a renuntat la serviciile lui Mirica. Adevarul este undeva la mijloc.

FARA CONTRACT. "Am luat hotararea de a pleca din Stigma acum o saptamana. Nu am declarat nimic oficial pana acum, pentru ca nu am vrut sa stric campania de promovare a albumului "Copilul rau" si a videoclipului "Dragostea-i nebuna", desi nu am nici un contract cu A&A Records, de doi, de cand cant in Stigma". Absenta unei intelegeri scrise intre Mirica si trupa este confirmata de Mirela Retegan, impresarul Stigma: "Nu a existat nici un contract semnat intre Claudiu si noi. Colaborarea a functionat pe baza unor intelegeri verbale si umane, de la bun inceput. Principala conditie pe care i-am pus-o lui Mirica a fost sa inteleaga ca Stigma este un brand, care exista datorita lui Cornel, cel care scrie muzica si textele. De ce nu am incheiat un contract cu el? Ne arsesem deja, si nu voiam sa mai trecem prin situatii similare. Nici ceilalti baieti din Stigma nu au un contract semnat cu trupa". Oficialii de la A&A Records confirma si ei inexistenta unui act cu Mirica: "Contractul de management si impresariat al trupei Stigma este incheiat cu Cornel Sorian, producator executiv al acesteia. Precizam ca ultimele evenimente din cadrul formatiei nu afecteaza in nici un fel derularea contractului, care nu il implica si pe Claudiu Mirica".

DEZVINOVATIRE. Pana una-alta, demisionarul-concediat spune ca, in tot acest scandal, cel mai important este faptul ca nu exista nici un contract. "Daca ar fi existat unul, as fi luat si eu un ban din drepturile de interpretare din cele doua albume pe care le-am inregistrat impreuna cu Stigma". Impresarul trupei nu se simte cu musca pe caciula: "Daca voia drepturi de interpretare, trebuia sa se inscrie la Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia Drepturilor de Autor. Nu era treaba noastra. Din concerte si-a luat mereu procentul negociat. Sa nu mai vorbim ca Stigma a investit in look-ul lui!", ne-a declarat Mirela Retegan. In declaratiile facute luni dimineata la Radio 21, Claudiu Mirica a amintit de disensiuni in cadrul trupei, existente inca de acum doi ani. De ce a mai acceptat atunci compromisurile? "Am fost luat pe post de vocalist care nu trebuia scos in fata, ci doar ademenit cu celebritatea si platit cu bani putini. A trebuit sa suport pretentiile absurde ale lui Cornel. Mi-am pastrat jobul in presa (n.r. - redactor la Pro TV Magazin), pentru ca altfel as fi murit de foame. In felul acesta mi-am asigurat un trai decent, fara grija zilei de maine", spune Mirica. Pozitia de jurnalist a vocalistului pare ca nu l-a deranjat pe Cornel. Pana duminica seara. "Cum ca ar fi fost ofertat de O-zone a pus capac peste tot felul de zvonuri cum ca vrea o cariera solo. Duminica seara am avut o intalnire de urgenta cu toti membrii trupei, cu exceptia lui Claudiu, si am decis excluderea lui", ne-a declarat Mirela Retegan.

ACUZE. Intr-un comunicat oficial, Claudiu Mirica afirma ca fiecare "iesire" in presa pe care a avut-o a fost sanctionata financiar, oprindu-i-se, de fiecare data, "salariul" pe un concert. Acuzele la adresa lui Sorian si a impresarei si iubitei acestuia, Mirela Retegan, nu se opresc aici. "Plec din Stigma pentru a incheia seria umilintelor, a desconsiderarii mele dar si a celorlalti componenti ai trupei. (…). Intrarea mea in trupa Stigma a insemnat transformarea mea intr-o marioneta in mainile celor doi. Din punctul meu de vedere, numele Stigma, prin Cornel Sorian si Mirela Retegan, este compromis".

CE VA URMA. Cat priveste viitorul proaspetilor divortati, treburile sunt mai clare. "Imi rezerv dreptul de a nu comenta acest zvon", spune Mirica despre eventuala sa cooptare in O-zone. "Cornel Sorian - liderul trupei Stigma si, de altfel, cel care creeaza piesele trupei, va prelua in intregime partea vocala, pentru a evita pe viitor alte surprize neplacute", spune impresarul formatiei.

DECIZIE
"Cu siguranta, nu o voi mai lua de la capat cu un nou vocal. Ma bucur ca, datorita trupei Stigma, Claudiu Mirica a intrat in atentia publicului. Alta declaratie si ganduri de alta natura nu am. Ii las lui bucuria exclusiva de a face declaratii. Eu am de lucru. Ii doresc succes in O-Zone, Activ sau oriunde vrea el sa-si consolideze cariera muzicala"
Cornel Sorian - lider trupa Stigma
MOTIVE
"Plec din Stigma pentru a incheia seria umilintelor, a desconsiderarii mele, dar si a celorlalti componenti ai trupei. (…). Intrarea mea in trupa Stigma a insemnat transformarea mea intr-o marioneta in mainile celor doi. Din punctul meu de vedere, numele Stigma, prin Cornel Sorian si Mirela Retegan, este compromis"
Claudiu Mirica - fost solist Stigma

×