x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Un tribunal german a decis: Mahmureala este o „boală”!

Un tribunal german a decis: Mahmureala este o „boală”!

23 Sep 2019   •   22:30
Un tribunal german a decis: Mahmureala este o „boală”!

Producătorii de suplimente alimentare nu pot face reclamă că produsele lor pot ajuta la tratarea sau prevenirea mahmurelii, se arată luni într-o hotărâre a Curţii Regionale Superioare (OLG) din Frankfurt, relatează Xinhua.

Curtea a afirmat că mahmureala este o „boală” şi că suplimentele alimentare nu pot fi etichetate ca împiedicând apariţia sau reducerea simptomelor din cauza unei „interdicţii de a atribui caracteristici referitoare la boală unui aliment”.

Acuzatul în această cauză a distribuit două suplimente alimentare şi a afirmat că „ajutat de băutura noastră anti-mahmureală îi poţi oferi corpului tău extracte din plante naturale, antioxidante, electroliţi şi vitamine”.

Simptomele unei mahmureli, precum oboseala, greaţa şi durerea de cap, „nu ar apărea ca urmare a fluctuaţiilor naturale ale organismului, ci ca urmare a consumului de alcool, o substanţă dăunătoare”, a explicat instanţa.

Potrivit tribunalului, nu este decisiv faptul că simptomele dispar de la sine şi că pentru mahmureală nu este nevoie de tratament medical. În interesul unei „protejări a sănătăţii cât mai eficiente”, termenul „boală” ar trebui interpretat în sens larg, a mai spus instanţa.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mahmureala