x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Valcea - Cuib de soareci in copiatorul Primariei

Valcea - Cuib de soareci in copiatorul Primariei

de Adriana V. Paduraru    |    24 Noi 2005   •   00:00

In Primaria Stefanesti (Valcea) la "conducere" sunt rozatoarele. Disperati de invazia soricimii, toti functionarii si-au adus pisicile de acasa.

Vesta antiglont pentru caini

Un fabricant german a realizat o vesta antiglont pentru caini. In greutate de circa 3 kg, ea protejeaza animalul si de loviturile de cutit. Aceste veste nu se vand la bucata, iar pretul uneia este cuprins intre 800 si 1.000 de euro.

Motor Show in Germania

Robotica Chopper (o motocicleta care costa 200.000 de dolari, produsa de compania americana Ghostrider) este una dintre exponatele Motor Show, eveniment ce are loc in Essen (Germania). La expozitia care va incepe la 25 noiembrie si va dura pana la 4 decembrie au fost aduse 570 de modele din 21 de tari.

Batranete - Au mers 500 km in directie gresita

Un cuplu in varsta din Germania, dorind sa-si viziteze fiul care locuia la doar cateva sute de metri de el, a mers aproximativ 500 de kilometri in directie gresita. Franz Müller (88 de ani) si sotia sa, Eva (86), din Breitenborn (Germania), au fost opriti de politisti in localitatea Wrestedt, la sute de kilometri departare de casa, pentru ca mergeau foarte incet. "Isi dadusera seama ca au gresit drumul si rulau cu viteza mica pentru a putea observa indicatoarele care sa le arate drumul inapoi. Erau foarte speriati. Ba chiar au intrebat daca mai sunt in Germania", a declarat unul dintre oamenii legii. Fiul batranilor a fost chemat sa-i aduca acasa.

Renovare - Venetia, inaltata cu 30 de centimetri

Pentru a proteja Venetia de ape, inginerii italieni intentioneaza sa inalte orasul cu 30 de centimetri, informeaza Rompres. Aceasta idee inovatoare consta in pomparea apei in nisipul care se gaseste sub straturile de lut de pe fundul canalelor venetiene cu ajutorul unor conducte speciale. In final, stratul de nisip pe care se afla Venetia se va umfla si va ridica nivelul la care se gaseste orasul. Prin aceste conducte vor circula 18 milioane de metri cubi de apa anual. Conform calculelor specialistilor, in zece ani Venetia va fi cu 30 de centimetri mai sus, deasupra apei.

Valcea - Cuib de soareci in copiatorul Primariei

In Primaria Stefanesti - Valcea la "conducere" sunt rozatoarele. Vechiul sediu al Primariei a intrat in renovare, insa, din lipsa fondurilor, lucrarile au fost sistate, astfel ca functionarii publici si-au mutat birourile in Caminul Cultural vechi de peste 100 de ani. Cladirea a fost luata cu asalt de soareci, care au ros cablurile calculatoarelor si si-au facut cuiburi in cele doua copiatoare ale unitatii, pe care, de altfel, le-au si stricat. "Am facut deratizari peste deratizari, dar de soareci tot nu am scapat. Dotarea primariei era performanta, dar, din cauza rozatoarelor, zilnic avem probleme cu calculatoarele, pentru ca ne rod cablurile. Soarecii s-au tot cuibarit in cele doua copiatoare, pe care ni le-au stricat. Am crezut ca, daca ne aducem toti cate o pisica de acasa, o sa dispara soarecii, dar in schimb au disparut matele", a declarat Gheorghe Mitrache, primarul din Stefanesti. (Alexandra Chivu)

"Miorita" - Oi furate din Alba, duse pe jos in Moldova

Doi frati din Vorona (judetul Botosani) sunt cercetati pentru un furt mai putin obisnuit. Mihai si Constantin Padure (in varsta de 19, respectiv 23 de ani) au parasit o societate din Aiud (Alba), unde erau angajati ca ciobani, cu tot cu turma de 70 de oi pe care o pazeau. Animalele au fost duse pe jos pana in judetul Bistrita. Aici, cei doi au vandut cateva oi si au inchiriat un camion cu care au transportat restul turmei pana in satul lor, Poiana (comuna Vorona). Dupa cautari intense si intensive, politistii din Aiud, in colaborare cu cei din Vorona, au dat de urma ovinelor furate, doar noua oi lipsind de la numaratoare. Fratele mai mare, ciobanul Constantin Pa-dure, a fost arestat pentru 30 de zile si depus in arestul IJP Alba, fiind cercetat pentru furt calificat, in timp ce al doilea faptas este cercetat in stare de libertate. (Lucian Dobrater)

Vizita - Pitt si Angelina Jolie, in Pakistan

Brad Pitt si Angelina Jolie intentioneaza sa petreaca Ziua Recunostintei in Pakistan, pentru a vizita victimele cutremurului din octombrie. Ambasadoarea "bunavointei" a ONU, Angelina Jolie vrea sa vada cum are grija Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati de supravietuitorii cutremurului care a provocat moartea a 73.000 de persoane - si il ia cu sine pe "iubitul" ei. "O sa plecam spre Pakistan in cateva zile", a declarat Jolie. Cei doi se aflau la Geneva pentru o informare privata referitoare la calatoria lor in regiunea muntoasa din Kashmirul controlat de Pakistan.
×
Subiecte în articol: antimonden