x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vedete cu fumuri

Vedete cu fumuri

07 Dec 2004   •   00:00

VICIU - Tutunul e la loc de cinste!

"Tutunul dauneaza grav sanatatii!" Acest slogan este ignorat de multe dintre vedetele autohtone, care nu renunta la "fumuri". Au calitati, de ce n-ar avea si vicii!
CATALINA IANCU, ADRIAN VADUVA

IMPATIMIT. Gabriel Cotabita fumeaza ca turcul
Cu ceva vreme in urma, Mihaela Radulescu statea ca pe ace daca nu putea sa traga un fum atunci cand simtea nevoia de nicotina. Ba chiar avea o vorba: "Nimic nu ma omoara, mai da-mi o tigara". Acesta era primul lucru pe care-l facea dimineata. Pentru ea nu era valabila sintagma "tigara de la cafea", ci "cafeaua de la tigara!" Insa, in perioada cat a fost gravida, sotul a pus-o la punct. I-a sugerat sa nu mai puna tigara-n gura pana la sfarsitul perioadei de sarcina. Chiar daca i-a fost greu sa se lase, sanatatea copilului a fost mai importanta.

LA PACHET! Stefan Iordache este, de asemenea, un fumator inrait. La un simplu interviu, marele actor aproape ca da gata un pachet. Isi aprinde tigara de la tigara si nu tine cont de sloganul "Tutunul dauneaza grav sanatatii." Probabil ca Stefan Iordache trece printr-un adevarat chin atunci cand este pe scena si rolul jucat nu-i permite sa se delecteze cu o tigara. Avand in vedere faptul ca o piesa de teatru dureaza cel putin o ora, este de inteles nerabdarea cu care actorul asteapta pauza, pentru a-si cultiva viciul.

Vocalistul trupei Proconsul este un adevarat fan al fumatului. Bodo s-a apucat sa "traga din pipa" la 16 ani. "Sincer, nu stiu de ce am inceput sa fumez. Probabil ca din bravada, iar acum nu ma mai pot lasa. In acest moment incerc sa renunt la tigarete in favoarea trabucului, care este mai putin daunator sanatatii. Cel mai mult fumez atunci cand ma aflu pe marginea unui helesteu, la pescuit. Ajung sa consum un pachet de tigari in doar cateva ore", a declarat cantaretul. Cu toate ca de obicei partenerii de viata sunt deranjati de fumul de tigara, Bodo ne-a marturisit ca sotia sa, Ioana, nu i-a reprosat niciodata acest aspect.

SCLAVE. Nici Elena Carstea nu s-a putut abtine de la "fumuri". In ciuda faptului ca se stie foarte bine ca tabacul afecteaza corzile vocale, cantareata nu a reusit niciodata sa renunte la tigari. De fiecare data cand a participat la vreun eveniment monden, Carstea a fost vazuta tragand cu ardoare dintr-o "pipa". Imediat ce termina o tigara, artista isi aprindea de urgenta alta. Ce mai! Elena Carstea s-a dovedit o "sclava" a nicotinei.

Nici colega sa de breasla Anca Turcasiu nu se lasa mai prejos atunci cand este vorba despre tutun. Cu toate ca solista a incercat de mai multe ori sa renunte, ea nu a reusit niciodata sa invinga cu adevarat viciul.

"Desi sunt constienta ca dauneaza sanatatii si vocii, nu am reusit sa ma las de fumat. Ma enerveaza ca ma lupt cu mine si nu pot renunta la tigari", ne-a spus Anca Turcasiu. Daca ne gandim si la faptul ca artista este mamica, dar si profesoara de muzica la o gradinita particulara, Anca ar trebui sa o lase mai moale cu tigarile. Nu de altceva, dar copiii au tendinta de a imita comportamentul adultilor.

Despre Gabriel Cotabita se poate spune, fara nici o indoiala, ca este un "veteran", nu doar al muzicii romanesti, ci si al fumatului.

La fiecare aparitie publica, inclusiv atunci cand a fost invitat la diverse emisiuni tv, indragitul interpret a fost zarit tragand cu voluptate din tigara.

SINCER

"Nu stiu de ce am inceput sa fumez. Probabil ca din bravada, iar acum nu ma mai pot lasa" - Bodo, Proconsul

PE SUB MASA
In ciuda faptului ca a fost aleasa drept imaginea unei campanii antifumat, Liana Stanciu nu s-a putut lasa de acest viciu. Cu toate ca in clipul respectiv prezentatoarea "Trenului vietii", de la B1 TV, marturisea ca a renuntat la tigari, ea a fost surprinsa de foarte multe ori pufaind. Ba chiar mai mult decat atat, aflata la un eveniment monden unde fumatul era interzis, blonda s-a apucat sa traga o pipa pe sub masa. Numai ca fumul care iesea in valuri de langa ea a dat-o de gol. In acelasi spot publicitar au mai aparut personalitati ale vietii publice romanesti precum Claudiu Bleont, Radu Nicolau sau Cristian Topescu.
×
Subiecte în articol: antimonden tigara