x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Viteza - Sofer orb, cu 269 km/h

Viteza - Sofer orb, cu 269 km/h

de Adriana V. Paduraru    |    Miruna Mihalcea    |    10 Sep 2005   •   00:00

Nascut orb, Hein Wagner, in varsta de 33 de ani, din Cape Town, a depasit recordul de viteza pentru nevazatori.

Drumul acului prin stomac


Joyce Hogan din Baltimore, SUA, e norocoasa croitoreasa ce-a-nghitit un bold si-a scapat de el fara interventie chirugicala. In timp ce cosea, a uitat de acul pe care il tinea intre dinti, iar acesta a alunecat pe gat. Medicii au fost uimiti ca organismul femeii a eliminat fara ajutor corpul strain.


Zece zile sub apa


Doi scufundatori italieni vor sa-si petreaca urmatoarele zece zile sub apa. Stefano Barbaresi (37 de ani) si Stefania Mensa (29 de ani) din Ponza si-au adus la aproximativ 8 metri adancime paturile, aparatele de gimnastica, masa si scaune, ba chiar si un televizor. La fiecare cinci sau sase ore, scufundatorii pot petrece ceva timp intr-o camera uscata (tot sub apa), unde se pot schimba sau pot merge la toaleta.

Despagubiri - Tarati la tribunal din cauza fantomelor


Contractorii care au inchiriat spatiu pentru deschiderea unui resturant japonez in Florida refuza de un de zile sa uzeze de locatie din cauza ca aceasta ar fi bantuita de fantome. Proprietarul a incheiat contractul cu chiriasii, dar n-a incasat toti banii, asa ca le-a cerut acestora, la tribunal, despagubiri in valoare de 2,6 milioane de dolari. Judecatorul a refuzat sa aprobe o sedinta de exorcism, iar argumentul suprem al apararii se leaga de convingerile religioase ale unuia dintre cei doi chiriasi. El face parte din secta Martorii lui Iehova, iar regulile acestei orientari prevad ca adeptii "sa nu aiba nici un fel de contact cu spirite sau demoni".

Rafuiala - Cimpanzei "grevisti" atacati de politisti


Un grup de cimpanzei "grevisti" de la Gradina Zoologica din Belfast, Irlanda de Nord, a trebuit strunit cu focuri de arma ca sa revina, pasnic, in tarcuri. Drept urmare, autoritatile au primit o serie de reclamatii care afirmau ca ofiterii sositi la fata locului ar fi impuscat mortal animalele. Administratorii gradinii zoologice motiveaza apelul la ofiteri prin faptul ca publicul vizitator se afla in pericol. In plus, cimpanzeii erau si "recidivisti". Cu doar doua luni in urma, una dintre primate a evadat din tarc, in urma unei rafuieli cu capul familiei. Ca sa-l readuca in tarc, ingrijitorii au fost nevoiti sa-l anestezieze cu o sageata cu somnifer, trasa de la distanta apreciabila.

Viteza - Sofer orb, cu 269 km/h


Nascut orb, Hein Wagner, in varsta de 33 de ani, din Cape Town, a depasit recordul de viteza pentru nevazatori, ruland cu 269 km/h la volanul unui Maserati V8 GranSport. In incercarea sa, Wagner a fost ajutat bineinteles de un copilot. Recordul anterior apartine unui nevazator din Marea Britanie, care a condus cu 233 km/h. "Am riscat foarte mult, pentru ca nu am avut asigurare. Nimeni nu a vrut sa-mi faca", a declarat Wagner.

Meniu - Sos cu urina de tigru


Chinezii sunt recunoscuti pentru mancarurile lor exotice si sofisticate. Insa unul dintre restaurantele asiatice a cam dat-o in bara. La un control efectuat de oficiul pentru protectia consumatorilor, la restaurantul Hufulou, din provincia Heilongjiang, s-a descoperit ca ceea ce trebuia sa fie friptura de tigru era doar carne de magar cu sos din urina de tigru. Nu se stie pana acum cati dintre clienti au fost pacaliti. Costul magarului transformat in felina la gratar varia intre 800 si 7.000 de yuani kilogramul (aproximativ 98, respectiv 863 de dolari).

Faliment - Un ex-milionar chinez isi vinde pielea

Ramas fara bani la jocurile de noroc, un fost milionar chinez isi vinde parti ale corpului ca spatiu publicitar. Che Hongwei, in varsta de 37 de ani, din Dunhua, are deja reclame inscriptionate pe toata fata si pe bust. El spune insa ca nu a recurs la aceasta modalitate pentru a-si reface averea, ci pentru a-i dona profesorilor care locuiesc in zonele rurale.

×
Subiecte în articol: antimonden