x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 6 Semne CLARE că ești îndrăgostit lulea

6 Semne CLARE că ești îndrăgostit lulea

de Andreea Tiron    |    23 Oct 2024   •   09:45
6 Semne CLARE că ești îndrăgostit lulea
Sursa foto: Hepta/Te-ai întrebat vreodată: „Sunt îndrăgostit?”

Te-ai întrebat vreodată: „Sunt îndrăgostit?”. Mulți dintre noi ne punem această întrebare atunci când suntem într-o relație. Dragostea poate lua diferite forme, iar fiecare persoană o experimentează și o trăiește în moduri diferite.

Pentru unii, dragostea este o călătorie liniștită, în timp ce pentru alții este plină de intensitate și pasiune. Conform cercetătorilor, această formă bine cunoscută de dragoste, pe care o idealizăm adesea, are anumite semne. Dacă recunoști aceste semne în relația ta, atunci ești cu adevărat îndrăgostit de partenerul tău, transmite The Mind's Journal.

Iată 6 semne indiscutabile că ești îndrăgostit, conform psihologiei:

1. Ești sincer cu celălalt

Un studiu realizat în 2006 arată că partenerii care sunt sinceri unul cu celălalt tind să fie mai mulțumiți decât cei care mint și ascund lucruri. Dacă îți dezvălui adevărata natură partenerului tău și acesta te acceptă, te iubește cu toate valorile și imperfecțiunile tale, înseamnă că sunteți cu adevărat îndrăgostiți. Vă puteți deschide unul față de celălalt și aveți o legătură emoțională puternică.

2. Te simți bine după fiecare interacțiune fizică

Un studiu din 2017 arată că intimitatea, atunci când este văzută nu doar ca un act de dragoste, ci și ca o modalitate de a explora relația, de a vă înțelege reciproc și de a întări legătura, aduce multă pozitivitate între parteneri. Intimitatea nu este doar fizică, ci și o formă de conexiune. Dacă după fiecare interacțiune fizică te simți mai legat de partenerul tău, sunteți cu siguranță îndrăgostiți.

3. Continui să-l alegi pe el/ea

Un studiu realizat de Asociația Psihologică Americană a arătat că oamenii care caută parteneri mai buni în timp ce sunt într-o relație, sunt mai puțin angajați. Pentru cei care sunt cu adevărat îndrăgostiți, nu există nicio alternativă; persoana de lângă tine este cea pe care o alegi mereu.

4. Nu ți-e teamă să îți asumi riscuri împreună cu partenerul

Același studiu din 2006 a descoperit că asumarea riscurilor alături de partener îți poate întări legătura și poate duce la o relație în care te simți satisfăcut. Dragostea pe care o aveți unul pentru celălalt vă oferă siguranță și întărește dependența reciprocă, consolidând astfel relația voastră.

5. Încercați să vă faceți viața mai ușoară reciproc

Un studiu din 2014 arată că dragostea compasivă, în care partenerii se îmbogățesc reciproc, este un element esențial pentru o relație de durată. Să iubești înseamnă să îți pese, să crești împreună. Dacă faceți eforturi să vă ușurați viața unul altuia și aveți grijă unul de celălalt, vă îndreptați spre o relație de succes.

6. Vă rezolvați certurile împreună

S-ar putea să pară că certurile sunt sfârșitul unei relații, dar adevărul este opusul. Nu doar că certurile sunt sănătoase într-o relație și vă permit să rezolvați problemele, dar sunt și benefice pentru voi. Un studiu de la Universitatea din Georgia arată că acele cupluri care abordează dezacordurile cu un comportament pozitiv au niveluri mai scăzute de cortizol și sunt mai puțin stresate.

 

×
Subiecte în articol: dragoste indragostiti