x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 8 semne că amicul tău este îndrăgostit de tine în secret

8 semne că amicul tău este îndrăgostit de tine în secret

de Anastasia Paul    |    06 Mar 2024   •   20:30
8 semne că amicul tău este îndrăgostit de tine în secret
Sursa foto: Hepta

Succesul uriaș al serialului One Day, care spune povestea unei prietenii de lungă durată transformată în dragoste, a stârnit fascinație pentru înțelegerea chimiei complexe care declanșează trecerea de la amiciție la atracția sexuală.

Fie că este vorba de prietenul pe care îl cunoști din vremea școlii, de un fost coleg cu care ai ținut legătura, de cel mai bun prietenal fostului tău iubit, orice prietenie platonică poate deveni supraîncărcată de tensiune sexuală, deblocând o atracție care a rămas latentă ani de zile.

Oamenii de toate vârstele și din toate etapele vieții se pot îndrăgosti. Adevărul este că nu știm întotdeauna dacă suntem atrași de o anumită persoană, iar o parte a fiorului este să căutăm indicii.

Flirtul este adesea puțin mai mult decât un joc, permițându-vă unuia sau amândurosa să depășiți granițele, știind că o relație între voi nu se va întâmpla niciodată.

Și nici nu te lăsa sedus de contactul fizic. O atingere persistentă ar putea fi un semn că mai vrea ceva, dar nu înseamnă neapărat că este îndrăgostit de tine. 

Dacă observi semne, nu trage concluzii prea repede. Ia un moment pentru a face un pas înapoi și gândește-te la propriile dorințe.

Care sunt semnele? Iată câteva indicii cheie, dar subtile, pe care trebuie să le urmărești:

1. Picioarele sunt îndreptate spre tine
Când stați împreună într-un grup, verifică-i picioarele: sunt îndreptate direct spre tine? Potrivit experților în limbajul corpului, acesta este un semn clar că este interesat de tine și atras de tine - chiar dacă nu știe.

2. Te oglindește
Pune o mână până la gât, pune o mână pe șold. . . dacă îți reflectă gesturile există o șansă mare să se concentreze atât de intens asupra ta (într-un sens bun) încât nici măcar nu știe că îți imită inconștient mișcările.

3. Se uită la tine
Într-o cameră aglomerată privește în jur: se uită cineva la tine? Dacă un bărbat cu care nu ai avut de-a face înainte și-a fixat ochii asupra ta, ar putea fi un semn că este deosebit de interesat, chiar dacă s-ar putea să nu-și dea seama.

4. Este distant
Dacă prietenul tău a devenit ciudat de îndepărtat și incomod, și există un sentiment de distanță și deconectare care nu era evident înainte, acesta ar putea fi un semn că a depășit linia prieteniei în mintea lui.

A fi neobișnuit de nervos și conștient de sine în jurul tău ar putea însemna că se întâmplă ceva. Evitarea contactului vizual poate fi o măsură de autoprotecție atunci când sentimentele devin copleșitoare; ar putea fi îngrozit să se expună și potențial respins.

5. Își amintește
Dacă începe să-și amintească de bunăvoie momente din trecut, dar cu detalii surprinzătoare, arată că te-a observat cu adevărat și că se gândește mult la tine, și a păstrat acele amintiri vii de-a lungul anilor. 

6. Se înroșește
A se înroși în prezența ta este o ofertă clasică, care indică jena și sentimente puternice - și nu avem control.

7. Soția
Ai grijă la o schimbare a comportamentului. Soția poate detecta înainte semene că te place și poate deveni neprietenoasă sau suspicioasă față de tine, sau ar putea deveni plină de bucurie și încurajare, ca o modalitate de a calma ceea ce ea percepe ca o amenințare pentru relația ei.

Pentru ea, ar putea fi un caz de a-i ține prietenii aproape, iar „dușmanii” și mai aproape.

8. Își cere scuze
Dacă își cere scuze pentru că a făcut sau a spus ceva ce s-ar fi putut întâmpla în trecutul îndepărtat (poate să-și bată joc de tine sau să tachineze), acesta ar putea fi un semn că a început să se gândească diferit la tine.

Cu toții ne maturizăm în timp și s-ar putea să te privească într-o lumină nouă și să reflecte asupra acțiunilor din trecut. O scuză arată că ești importantă pentru el într-un mod nou și potențial diferit, potrivit dailymail.co.uk.

×
Subiecte în articol: dragoste amic prieten