x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 9 semne triste că partenerul tău nu te prețuiește pe tine sau relația voastră

9 semne triste că partenerul tău nu te prețuiește pe tine sau relația voastră

de Vali Deaconescu    |    26 Ian 2024   •   21:00
9 semne triste că partenerul tău nu te prețuiește pe tine sau relația voastră
Sursa foto: Hepta

Este important să ai un partener care te respectă și te apreciază pe tine și relația voastră împreună. Iată câteva semne că ei nu o fac:

  1. Lipsa comunicării. Dacă partenerul tău te face să te simți neînțeles, îți minimalizează sentimentele sau îți spune că exagerezi, sau simți o oarecare teamă să ai conversații serioase cu el pentru că știi că te va ignora sau va face glume pe seama ta, ar putea fi semn că nu îți acordă importanța cuvenită comunicării și relației voastre.

  2. Disprețuirea opiniilor tale. Dacă te întrerup, nu te ascultă cu atenție sau îți minimalizează părerea, atunci cel mai probabil nu te respectă pe tine sau vocea ta.

  3. Indisponibilitatea emoțională. Este normal ca oamenii să aibă dificultăți în a-și exprima sentimentele, dar dacă partenerul tău este emoțional distant, cu puțină empatie față de bunăstarea ta emoțională, ar putea fi un semn că nu te valorează.

  4. Lipsa efortului. Dacă partenerul tău te consideră garantat, dacă îți cere mereu lucruri fără să returneze favoarea sau nu își asumă responsabilitatea în relație, atunci este posibil să nu te valoreze așa cum ar trebui.

  5. Absența susținerii pentru obiectivele și aspirațiile tale. Dacă partenerul tău nu își arată interesul pentru viața ta și nu te susține în realizarea obiectivelor tale, este posibil să nu te aprecieze.

  6. Lipsa încrederii. Încrederea este esențială în orice relație sănătoasă. Dacă simți că partenerul tău nu are încredere în tine sau te suspectează fără motive întemeiate, este dăunător pentru caracterul și integritatea ta.

  7. Abuzul emoțional sau fizic. Orice formă de abuz este un semn clar că partenerul tău nu te prețuiește sau nu  respectă bunăstarea ta.

  8. Sexul este... straniu. Dacă manifestările de afecțiune sunt rare sau absente, sau dacă tot ce faceți este să aveți sex fără conversații profunde și îmbrățișări ulterioare, este posibil să nu te prețuiască sau să nu fie implicat în relație.

  9. Comportamentul lipsit de respect. Dacă partenerul tău te critica sau te ridiculizează constant, îți minimalizează sau ignoră sentimentele, el nu își arate respectul, atât ție cât și relației.

Nu ar trebui să fii cu cineva care te face să te simți neimportant. Nu ar trebui să fii cu cineva care te face să te simți lipsit de respect. Meriți mult mai mult decât atât, potrivit Colecttive World.

×
Subiecte în articol: relatie cuplu partener