x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Cameron Diaz spune că dormitoarele separate ar trebui să fie o normalitate în cuplu

Cameron Diaz spune că dormitoarele separate ar trebui să fie o normalitate în cuplu

de Anastasia Paul    |    23 Dec 2023   •   21:20
Cameron Diaz spune că dormitoarele separate ar trebui să fie o normalitate în cuplu
Sursa foto: Hepta

Cameron Diaz are dreptate în privința „dormitoarelor separate” pentru cupluri, spun experții.

Actrița este de părere că ar trebui să fie un lucru normal ca persoanele căsătorite să aibă  dormitoare separate, iar experții în relații sunt de acord.

Vedeta din „Charlie’ Angels”, în vârstă de 51 de ani, este căsătorită cu chitaristul Benji Madden din 2015, și a făcut declarația într-o apariție recentă pe podcastul „Lipstick on the Rim”.

„Eu consider că eu am casa mea, tu ai casa ta. Avem casa familiei la mijloc. Mă duc să dorm în camera mea. Du-te să dormi în camera ta. Suntem bine. Și avem dormitorul în mijloc, în care ne putem reuni pentru relațiile noastre", spune artista.

Și, în timp ce majoritatea cuplurilor nu își pot permite mai multe case, Diaz nu este singura care dorește să doarmă singură deși este căsătorită.

Mai mult de o treime dintre americani au solicitat divorțul din cauza problemelor din perioada de odihnă, potrivit unui sondaj al Academiei Americane de Medicină a Somnului (AASM), realizat la peste 2.000 de adulți.

Cameron Diaz consideră astfel că aranjamentele separate pentru dormit ar trebui acceptate ca o normalitate.

Multe cupluri încearcă să se odihnească bine în același pat, punându-și dopuri în urechi, măști pentru ochi, alarme silențioase și ore diferite de culcare, înainte de a opta în cele din urmă pentru dormitoare separate.

„Știm că o calitate slabă a somnului poate înrăutăți starea de spirit, iar cei care sunt privați de odihnă  au mai multe șanse să se certe cu partenerii lor. A avea un somn bun este important atât pentru sănătate, cât și pentru fericire, așa că nu este surprinzător faptul că unele cupluri aleg să doarmă separat pentru bunăstarea lor generală”, spune medicul Seema Khosla, pneumolog și purtător de cuvânt al AASM.Divorțurile în timpul somnului au devenit din ce în ce mai populare cu hashtag-ul #sleepdivorce atrăgând 1,6 milioane

Divorțurile din cauza somnului au devenit din ce în ce mai populare cu hashtag-ul #sleepdivorce, atrăgând 1,6 milioane de vizualizări pe TikTok, oamenii povestind cum aceste probleme le-au afectat căsătoria.

Mara și Christopher Doemland, trăiesc în Texas, și s-au certat constant, până când au renunțat să mai doarmă împreună. Mara are 30 de ani, este o mamă casnică, cu cinci copii cu vârste între două luni și 10 ani, și era mereu nervoasă, susținând lipsa somnului provocată de sforăitul soțului ei. Între timp, Christopher, de 37 de ani, un investitor în criptomonede care lucrează de acasă, s-a săturat să fie atenținat toată noapea din cauza zgomotului. Așa că cei doi au decis să aleagă dormitoare separate.

Mara spune că ea și soțul ei sunt mai fericiți acum, că dorm în camere diferite. 
„Dormitul separat a îmbunătățit total relația noastră. Amândoi suntem mult mai fericiți. Acum, există mai multă atingere fizică și apropiere între noi în timpul zilei, pentru că nu suntem morocănoși că nu reușim să ne odihnim noaptea”, povestește Mara.

Expertul în relații din Manhattan, Megan Fleming, spune că un divorț din cauza somnului poate aduce beneficii.

„Este foarte important un somn bun pentru ambii parteneri dintr-o căsnicie”, afirmă aceasta, remarcând impactul pozitiv pe care îl are odihna care ajută organismul să-și recupereze energia, buna  dispoziție și starea generală de sănătate. 

Experții în somn și relații sunt de acord că dormitul în dormitoare separate poate fi benefic pentru unele cupluri, notează nypost.com.

 

×
Subiecte în articol: cameron diaz dormitor cuplu casatorie