x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber "Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană". Expoziţii, spectacole şi ateliere pe Calea Victoriei şi strada Giuseppe Verdi

"Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană". Expoziţii, spectacole şi ateliere pe Calea Victoriei şi strada Giuseppe Verdi

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2024   •   07:00
"Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană". Expoziţii, spectacole şi ateliere pe Calea Victoriei şi strada Giuseppe Verdi

Expoziţii, spectacole, concerte şi ateliere vor avea loc, în weekend, pe Calea Victoriei şi strada Giuseppe Verdi, în cadrul evenimentului "Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană".

Potrivit unui comunicat al ARCUB, pe Calea Victoriei evenimentul se va derula segmentul de drum bulevardul Dacia - Splaiul Independenţei, fără afectarea intersecţiilor.

În ambele zile de weekend Teatrul Odeon le propune vizitatorilor o retrospectivă în imagini a celor mai apreciate spectacole din repertoriu printr-o instalaţie de artă interactivă.

Sâmbătă după-amiaza, în zona Muzeului Naţional de Istorie a României/Palatul CEC, va avea loc un eveniment pentru familii.

În programul artistic se regăseşte, sâmbătă, în zona Monumentului Renaşterii, un minishow de acrobaţie al Circului Metropolitan Bucureşti şi un workshop de pictură la sediul Şcolii de Artă Bucureşti din strada Cuza Vodă nr. 100.

Duminică, în zona Cercului Militar Naţional, sunt programate momente ale Muzicii Militare Reprezentative a Jandarmeriei Române. Personalul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române va oferi un spectacol şi vor avea loc demonstraţii cu echipaje ecvestre şi canine ale Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Artiştii Teatrului de Animaţie Ţăndărică vor oferi momente cu păpuşi şi marionete, în zona Muzeului Naţional de Artă al României.

Publicul poate admira, în weekend, expoziţii la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti.

"Străzi deschise" activează, în premieră, traseul pietonal în Sectorul 2 de pe strada Giuseppe Verdi (între străzile Barbu Văcărescu şi Giuseppe Garibaldi).

În program se regăseşte, sâmbătă şi duminică, cvartetul acustic format din Petru Giurcăneanu (chitară), Antonio Iliosu (contrabas), Mihai Munteanu (tobe) şi Cătălin Toma (saxofon).

Personajele Operei Comice pentru Copii îi vor încânta pe cei mici cu o paradă, sâmbătă şi duminică. Programul mai include un atelier de jocuri teatrale susţinut de artiştii Teatrului Mic, sâmbătă, şi un workshop al reprezentanţilor Teatrului "Stela Popescu", în ambele zile de weekend.

Sâmbătă şi duminică iubitorii de artă pot participa la ateliere de pictură pe pânză, iar duminică copiii pot învăţa să construiască şi mânuiască păpuşi. Duminică sunt programate activităţi de modelare baloane şi un studio de hair-styling.

Teatrul Dramaturgilor Români va prezenta, sâmbătă, un spectacol de magie, iar în program se mai regăseşte spectacolul "Capra cu trei iezi" al Teatrului de Animaţie Ţăndărică.

Oamenii pot admira instalaţia de artă Pixelata, realizată din 1.300 de doze de băuturi din aluminiu, precum şi cea a Teatrului Masca, "Zei de zi cu zi".

Artistul Vasile Catrina le va oferi bucureştenilor portrete imortalizate în caricaturi, iar Şcoala de Artă Bucureşti invită publicul la concerte şi demonstraţii de dans. Totodată, publicul se va putea antrena în activităţi sportive.

Pe durata restricţiilor instituite, în weekend, pe Calea Victoriei, se va permite traversarea, pe segmentul de drum bulevardul Dacia, strada Ştirbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfăşoară "Străzi deschise", traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii de sâmbătă până duminică dimineaţa, de la ora 23,00, până la ora 9,00.

Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

În Sectorul 2, de sâmbătă, ora 7,00, până luni, 8 iulie, ora 2,00, traficul este restricţionat pe strada Giuseppe Verdi, pe segmentul de drum dintre străzile Barbu Văcărescu şi Giuseppe Garibaldi. 

×